FOTO: 3. Gastro Advent u Šantićima okupio rekordan broj ekipa i posjetitelja

Ovogodišnji organizacijski odbor u sastavu Anto Livančić, Žarko Livančić, Fabijan Tomić, Silvestar Šantić, Zdravko Vrebac i Dado Vrebac koji nisu imali nimalo lagan zadatak za organizaciju trećeg Gastro Adventa u Šantićima, jer se, u odnosu na prošlu godinu, broj natjecateljskih ekipa gotovo udvostručio. Ove godine je na Gastro Adventu sudjelovalo ukupno 25 ekipa.

Također, s obzirom na visok nivo organizacije iz prethodnih godina, jasno je kako ih je očekivala teška zadaća, koju smo, moramo naglasiti, obavili odlično. Organizacija je ponovno bila na visokom nivou, ugođaj fantastičan, a posjetitelji oduševljeni.

Na samom početku sve je blagoslovio i pozdravio viteški župnik, fra Velimir Bavrka.

Nakon što su upaljene vatre, započelo se i s kuhanjem čobanca, a vrijedi naglasiti kako je ocjenjivački sud imao kompliciran zadatak. Ocjenjivački sud su činili Drago Suban bivši šef kuhinje Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila, Anto Livančić kao član organizacijskog odbora i Ivan Bevanda, vlasnik konobe Leggiero & Pacifico u Zaselju, koji je bio i predsjednik.

Nakon što se završilo s kuhanjem čobanca pristupilo se ocjenjivanju, a nakon konsultacija članovi ocjenjivačkog suda prvoplasiranom su proglasili ekipu Jajca, drugoplasiranom Fondaciju “Kairos” iz Busovače, a treće mjesto pripalo je ekipi “Gurmani” iz Viteza.

“Ove godine smo imali najveći odziv, što se tiče broja ekipa za natjecanje, ali i po broju posjetitelja. Dan je protekao u znaku Adventa, uz pjesmu i kušanje kotlića i tradicionalnih jela, koja su naše vrijedne žene iz Šantića pripremile, izložile i dijelile posjetiteljima. I ove godine NK Šantići i MZ Šantići pokazali su da se uz puno truda i zalaganja te uz minimalna sredstva može napraviti dobro druženje. Poruka ovog Adventa i našeg druženja je da budemo dobri, da živimo u vjeri i s vjerom, da se brinemo za ljude oko sebe i naravno da smo svoji na svome i ne želimo s ovih prostora”, kazao je za Vitez.info Danijel Dado Vrebac, jedan od idejnih tvorasca i organizatora ovoga lijepog događaja.

Program su dodatno tradicionalnim plesom, ali i glazbom obogatili članovi HKD “Napredak”.

“Hvala svim sudionicima, posjetiteljima, ali i svima onima koji su na bilo koji način podržali naš Gastro Advent, prije svega našim damama iz Šantića i sumještanima. Vidimo se sljedeće godine, u još boljem izdanju, s još vise natjecatelja i još boljom ponudom”, poručili su na koncu iz MZ Šantići i NK Šantići.