Folkloraši iz Topale dočekali i ispratili papu Franju

U subotu su članovi Kulturno umjetničkog društva “Topala” iz Viteza imali čast dočekati i ispratiti papu Franju na sarajevskom aerodromu.

Velika je čast tako pripala ovom društvu iz našeg grada, ali i ostalim folklornim društvima iz cijele Bosne i Hercegovine. Pored naših folkloraša iz Topale tu su bili i članovi sljedećih društava: IFG „Sloga“ iz Guče Gore, Udruga “Društvo Breščana” iz Breške kod Tuzle, RKUD „Proleter“ iz Sarajeva, HKD “Napredak” Busovača, KŠD „Rakitno“ Posušje, članovi Židovske općine Sarajevo te djeca djelatnika Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Spomenut ćemo kako je papa dolaskom na aerodrom i rukovanjem s folklorašima izmijenio protokol, tako su naši folkloraši imali čast da im papa podari svoju pozornost te da se rukuje sa svakim od njih. Iz KUD Topala na doček je išlo 8 starijih članova s predsjednikom Josipom Jukićem te voditeljicom skupine Anđelkom Omazić. Na ovaj način se velik broj TV gledatelja imao priliku upoznati s narodnom nošnjom Hrvata iz Topale i Viteza.

Na kraju samo možemo reći da je ovo jedno zaista veliko i neprocjenjivo iskustvo za članove KUD-a “Topala”, a tako i za njihove obitelji pa i za cijeli Vitez.