FM Dejan Marjanović juniorski prvak Bosne i Hercegovine za 2016

U organizaciji Šahovske unije Bosne i Hercegovine, a tehničkoj organizaciji Šahovskog saveza Republike Srpske, od 15. do 18. svibnja tekuće godine u hotelu „Kardial“ u Banja Vrućici odigrano je 17. pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu.

Natjecanje je otvorio Međunarodni sudac Vlado Stojanović član Upravnog odbora Šahovske Unije Bosne i Hercegovine i član Izvršnog odbora Šahovskog saveza Republike Srpske.

Sudjelovalo je 111 šahistkinja i šahista iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, koji su se u obje konkurencije natjecali u sedam starosnih kategorija.

Pobjednicima su uručeni pehari, dok su tri prvoplasirana natjecatelja dobila medalje i diplome. Nagrade je podijelio Miladin Gavrić, generalni sekretar Šahovskog saveza Republike Srpske i prof. dr. Vaso Bojanić član Izvršnog odbora Šahovskog saveza Republike Srpske koji je ujedno i zatvorio šampionat.

FM Dejan Marjanović je juniorski prvak Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, te uz pet kadetskih titula pripisao je i drugu juniorsku titulu. Ovim rezultatom izborio je plasman odlaska na Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se igra u Bhuvaneswar, Orissa, India od 07.8 do 21.8.2016. godine. FM Dejan je ove godine završio natjecanja na nivou Bosne i Hercegovine u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Više o FM Dejanu Marjanoviću

Od 2005. godine od kada je počeo da se natječe s 9 godina, osvojio je sve kadetske titule Bosne i Hercegovine, (M-10 Vitez, M-12 Vlašić, M-14 Dvorovi, M-16 Neum i M-18 Tuzla) te juniorsku titulu, (M-20 Neum i Banja Vrućica).

Devet puta igrao je Svjetska, odnosno Europska prvenstva, (Herceg-Novi, Šibenik, Albena-Bugarska, Herceg-Novi, Antalija-Turska, Halkidiki-Grčka, Maribor, Plovdiv-Bugarska, Legnice-Poljska).

Prvak Balkana do 16 godina za 2011. godinu, (Prolom Banja-Srbija).

Na 12. Prvenstvu Europe za mlade u brzopoteznom i ubrzanom šahu za 2012. godinu, osvojio je brončanu medalju u brzopoteznom šahu, (grupa do 18. godina) i srebrnu medalju na superfinalu prvenstva Europe u ubrzanom šahu.

Nastupio s reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Šahovskoj Olimpijadi, (Tromso, Norveška od 15.8. do 26.8.2014. godine).