FM Dejan Marjanović iz Viteza na šahovskoj Olimpijadi u Bakuu

U glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu, spektakularnom ceremonijom svečano je otvorena 42. Šahovska olimpijada, najveća svjetska šahovska smotra.

Šahovska Olimpijada igra se od 2. do 13. rujna 2016. godine, mjesto igre je Kristalna dvorana u Bakuu, a igra se ukupno 11 kola.

Po broju prijavljenih reprezentacija ova olimpijada će oboriti sve rekorde, jer je u muškoj konkurenciji prijavljeno 180 reprezentacija, a u ženskoj 140. Po mnogim prognozama ovo će biti najbolje organizirana olimpijada do sada, što je vrlo vjerovatno, ako je suditi po svečanom otvaranju i kvalitetu hotela u kojem su smješteni igrači i sale za igru.

Koliko domaćini pridaju značaj ovom natjecanju govori i činjenica da je otvorenju bio nazočan gotovo čitav državni vrh, a Olimpijadu je otvorio predsjednik države Ilham Aliyev.

Muška reprezentacija Bosne i Hercegovine (41. po rejtingu) igra u sastavu: Borki Predojević, Denis Kadrić, Dalibor Stojanović, Emir Dizdarević i Dejan Marjanović. Izbornik muške reprezentacije je Željko Bogut.

Prvo kolo igrano je 2. rujna 2016. godine, a muška selekcija BiH  je sa maksimalnih 4:0 svladala Surinam, u sastavu: Predojević, Kadrić, Stojanović i Marjanović.

Čestitke Dejanu Marjanoviću, našem Vitežaninu, na osvojenom prvom poenu na šahovskoj Olimpijadi u Bakuu.

Želimo mu mnogo uspeha i pobjeda u daljnjem tijeku Olimpijade.