FK “Vitez” slavio pobjedu u prvenstvenom ogledu s NK “Vitez”

„Derbi svih derbija“, kako su navijači  FK Vitez okarakterizirali susret sa imenjakom NK Vitez, završen je pobjedom domaćina rezultatom 2:1. E, sada,  je li to zaista bio derbi? Ako se, naime, susret dva kluba iz istoga grada, koji igraju u istoj ligi, tako gleda, odgovor je DA. Međutim, ovaj susret u onom smislu što podrazumijeva riječ „derbi“ (važna ili najvažnija utakmica; susret najboljih momčadi…) tu onda nema ni „D“ od derbija. Jer, u ovom susretu domaćin, FK Vitez, član je Druge lige (a imaju još tri u Federaciji) za njih  je, bar za sada, vrh vrhova, a NK Vitez je stjecajem raznih okolnosti, član ove lige, nikada lošiji, napušteniji, sportski siromah…, pa kako onda može biti riječ o derbiju ili je još gore naglašavati kako je to „derbi svih derbija“.

No, za navijače FK Vitez to je bio derbi što su oni potvrdili i dolaskom na utakmicu, navijanjem, iskazanom radošću, veseljem, ovacijama… svojim  nogometašima, a posebno brojnošću na tribinama. Pa ako je na utakmici bilo tristotinjak gledatelja onda je njih najmanje 250 bilo na strani FK Vitez. U takvoj situaciji zašto im uskraćivati radost pobjede u „derbiju svih derbija“?

Prvo poluvrijeme, daleko mlađa i neiskusnija momčad NK Vitez bila je bolja. Poveli su već u 11. minuti, a velike  prilike za povećanje vodstva propustili su u 17., posebno u 44. minutu, kada su, nakon krasne akcije i stopostotne prilike nisu uspjeli pogoditi mrežu domaćina i stići do vodstva od 2:0. Mada u ovoj situaciji treba pohvaliti golmana domaćina, koji je fenomenalnom intervencijom uskratio radost  nogometašima NK Vitez..

 U nastavku susreta mladići trenera Roberta Perkovića su „pali“, posustali,, igrali su nesigurnije, griješili su…, kao da su čuvali minimalno vodstvo od 1:0. Domaćini su zaigrali  „žešće“, oštrije, lagano im se „prislonio“ i glavni i prvi pomoći sudac… i u 53. minuti, nakon velike greške obrambenih igrača NK Vitez, domaćini su poravnali omjer., a „potopljeni“ su u 66. minuti kada su domaćini postigli gol iz sporne situacije. Kasnije „ošamućenim“ nogometašima NK Vitez nije sviran ni očigledan jedanaesterac i utakmica je završena rezultatom 2:1 za domaćina, na veliku radost igrača FK Vitez i njihovih brojnih navijača.

Nije zanemarivo naglasiti da su se na Gradskom stadionu u Vitezu, na ovom susretu, mogli vidjeti brojni  dužnosnici općinskih, županijskih i federalnih struktura vlasti, odreda navijači FK Viteza, dok takvih, među navijačima NK Vitez, kao i inače, nije bilo.