FIS Vitez na Međunarodnom sajmu GAST 2012.

altNakon uspješnog prošlogodišnjeg nastupa, niza ostvarenih poslovnih kontakata i sklopljenih prodajnih ugovora i ove godine devet bh. firmi iz drvnog, metalskog i sektora turizma predstavit će se na Međunarodnom sajmu GAST 2012. od 21. do 25. ožujka u Splitu, potvrđeno je Feni u Vanjskotrgovinskoj komori BiH.

Nastup bh. firmi na GAST-u već treću godinu zaredom podržava USAID-Sida FIRMA projekt,u suradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Regionalnom razvojnom agencijom za regiju Centralna BiH – REZ.

Na zajedničkom bh. štandu, veličine 200m², ove godine svoje proizvode izlažu: Krin iz Zenice, MP Pandurević iz Miloševca (Modriča), Agencija Positive iz Sarajeva, Medicom iz Gruda, Izazov iz Kalesije, FIS iz Viteza, Praktik iz Sarajeva, Eden Garden iz Istočnog Sarajeva, Stolarija Prom iz Lukavca i Udruženje obrtnika Stari i umjetnički zanati iz Tuzle.

Na zajedničkom štandu će biti održan i Dan Bosne i Hercegovine, pod sloganom “Tradicija za budućnost”. Na ovom događaju bit će zvanično promovirana monografija “Stari i umjetnički zanati u BiH”, a bit će održana i specijalna prezentacija poslovnih mogućnosti firmi FIS Vitez i Agencije Positive.

Sajam GAST jedan je od najznačajnijih u Hrvatskoj i predstavlja ključno mjesto susreta brojnih regionalnih proizvođača i trgovaca iz oblasti prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, a u poslovnim krugovima poznat je i kao mjesto ugovaranja logistike za turističku sezonu.