FIS, Tuborg i Somersby superbrendovi u BiH za 2011. godinu

Ogranak Međunarodne organizacije Superbrands u Bosni i Hercegovini, uspješno je i ove godine organizirao glasanje za izbor najboljih tržišnih marki na tržištu BiH za 2011/2012. godinu. Stručno vijeće Superbranda Bosne i Hercegovine i potrošači odlučili su da je kompanija FIS d.o.o. Vitez izvanredna tržišna marka.

Superbrands zaslužuje ona tržišna marka koja ima prepoznatljive emocionalne i opipljive vrijednosti.

Superbrands predstavlja:

•    Kvalitetu
•    Dugogodišnju dosljednost
•    Prepoznatljivost
•    Emotivni naboj

I Carlsbergovi proizvodi Tuborg i Somersby su Superbrandovi u BiH za 2011/2012. godinu.

Prema rezultatima glasovanja, Tuborg i Somersby, proizvodi kompanije Carlsberg BH, izglasani su od strane potrošača u BiH i članova stučnog vijeća Superbranda za omiljene brendove i vodeće tržišne marke u Bosni i Hercegovini.

Za laskavu titulu najomiljenijih brandova, na ovogodišnjem izboru konkuriralo je čak 1 000 tržišnih marki, raspoređenih u 27 kategorija, odabranih na osnovu podataka uglednih i neovisnih agencija za istraživanje tržišta poput GfK, Mareco Index Bosnia, Puls i Valicon.

“Ovo je veliko i značajno priznanje za naše brandove Tuborg i Somersby, čiji su kvalitet najprije prepoznali potrošači u Bosni i Hercegovini, kao i diljem svijeta, a sada i ekspertni ocjenjivački savjet. Sretni smo što su Tuborg i Somersby kao svjetski brandovi i u BiH potvrdili svoj neupitni kvalitet. Status Supebrands BH za nas je još jedna potvrda vrhunskog kvaliteta i poticaj da u budućnosti zadržimo, unaprijedimo i opravdamo taj status”, kazao je Armin Bukarić, direktor Carlsberg BH.