FIS – shopping centar najboljeg omjera cijene i kvaliteta

Potrošači u Bosni i Hercegovini, smatraju da im FIS nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta na tržištu, kada je riječ o shopping centrima na teritoriju BiH.

To je rezultat recentnog Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) istraživanja švicarske kuće ICERTIAS (www.icertias.com) u Bosni i Hercegovini.

Istraživanje Best Buy Award – Bosna i Hercegovina 2013/2014, provedeno je u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za provođenje tržišnih i društvenih istraživanja koje su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Evropsko udruženje istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Ispitanicima, građanima Bosne i Hercegovine, postavljeno je sljedeće pitanje: “Navedite naziv shopping centra koji po vašem ličnom iskustvu ili iskustvu vaših bližnjih nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu”.

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi nazive shopping centara koji, prema njihovom iskustvu, i/ili iskustvu i mišljenju njima bliskih osoba nude najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu.

Bitno je napomenuti da Best Buy Award istraživanje ne mjeri niti snagu marke niti udio na tržištu već isključivo iskustvo i zadovoljstvo potrošača omjerom cijene i kvaliteta roba i usluga na osnovu njihovog ličnog iskustva ili iskustva njima bliskih osoba.

Najveći broj ispitanika, odgovorio je na ovo pitanje: “FIS”.

Tomislav Tibold, direktor prodaje FIS d.o.o. ovim povodom je izjavio : „S velikim zadovoljstvom smo primili vijest o prestižnom Best Buy Award priznanju, jer ono predstavlja bitan pokazatelj da FIS uspijeva sagledati potrebe i želje svojih kupaca. Svjesni smo da kupci u ovom recesijskom vremenu, više nego ikada prije, traže najveću vrijednost za svoj novac i da pri konačnoj odluci o kupovini, pozorno važu omjer cijene i kvaliteta ponuđenog. Naravno, jedno ovakvo priznanje i obavezuje na dosljednost i inovativnost. Stoga, zahvaljujem našim kupcima na ukazanom povjerenju,uz obećanje da ćemo i ubuduće činiti sve da FIS i ostane omiljeno mjesto obiteljske kupovine.”

O Poduzeću FIS

Koncept po kojem je Poduzeće FIS postalo prepoznatljivo i van granica BiH jedinstveni je pristup u kojem se udružuje kupovina, zabava, rekreacija, ugostiteljstvo, druženje i razonoda u slobodno vrijeme.

Kvalitetnom i korektnom suradnjom sa partnerima iz preko 50 zemalja širom svijeta, FIS u svojoj standardnoj ponudi ima preko 250.000 različitih artikala, s posebnim naglaskom na domaće proizvode.

Širok cjenovni rang, raznolikost ponude i prisutnost u 13 gradova u BiH, te dva u susjednoj Hrvatskoj, čine FIS pristupačnim mjestom kupovine. Tim od 2.700 lojalnih i zadovoljnih uposlenika, dosljednost u poslovanju i konstantan rast i razvoj, pozicionirali su Poduzeće FIS visoko na ljestvici najpoželjnijih mjesta za kupovinu, s odlikama društveno odgovorne kompanije.

Best Buy Award: Metodologija i uzorak

Istraživanje Best Buy Award – Bosna i Hercegovina – 2013/2014 provela je švicarska kuća ICERTIAS – International Certification Association, na uzorku od 1.200 ispitanika – građana Bosne i Hercegovine – isključivo korisnika interneta starijih od 15 godina. Anketiranje je provedeno putem web ankete metodom CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness).

O projektu Best Buy Award

Kupci danas više nego bilo kada prije traže veću vrijednost za svoj novac. Potrošači sada u većoj mjeri, pri konačnoj odluci o kupovini, važu cijenu i kvalitet ponuđenog. Taj omjer između dobre cijene i što većeg kvaliteta (eng. Best Buy) danas je prosječnom potrošaču bitniji nego bilo kada prije

Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) je projekat švicarske kuće ICERTIAS – International Certification Association (www.icertias.com) sa sjedištem u Zürichu u Švicarskoj. Osnovna misija Best Buy Award istraživanja je stjecanje uvida u iskustvo i percepciju korisnika o proizvodima i uslugama za koje korisnici smatraju da daju najbolji omjer kvaliteta i cijene (eng. best buy / best value for money).

Cilj projekta i certifikata Best Buy Award je olakšati kupcima potragu za onim što je najbolje i cijenom najpovoljnije na lokalnom i međunarodnom tržištu roba i usluga.

Istraživanja Best Buy Award provode se u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za provođenje tržišnih i društvenih istraživanja koje su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Evropsko udruženje istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Prethodni članakKadeti Ragbi kluba “Vitez” briljiraju u prvenstvu
Sljedeći članakPet dana radosti za peti rođendan FC BiH