FIS-ova Ambyenta najkvalitetniji proizvođač namještaja u Bosni i Hercegovini

U prvom istraživanju kvaliteta QUDAL – QUality meDAL (www.qudal.com) provedenom u Bosni i Hercegovini 2014/2015, najviše glasova za kvalitet, kad je u pitanju ponuda namještaja, ispitanici, građani Bosne i Hercegovine, daju domaćem proizvođaču Ambyenta.

Ovo istraživanje provela je švicarska kuća ICERTIAS (www.icertias.com), CAWI – DEEPMA metodom (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness), na uzorku od 1.200 internetskih ispitanika, isključivo građana Bosne i Hercegovine.

Ambyenta je kvalitetnim, inovativnim i modernim pristupom proizvodnji namještaja krajnjim potrošačima uspjela pružiti najkvalitetniji namještaj na tržištu Bosne i Hercegovine, što je ovim tržišnim istraživanjem i potvrđeno.

Hrvoje Kraljević, direktor Divizije Ambyenta, povodom osvajanja prestižne nagrade QUDAL – QUality meDAL izjavio je sljedeće: “Ponosni smo što smo kupcima i tržištu prvi izbor, pogotovo u vremenu kad svi pomno i ozbiljno odlučujemo prilikom kupovine, s pravom očekujući pravu vrijednost i kvalitet za svoj novac. Također, moram reći da smo, poštujući temeljne vrijednosti, ‘najviši kvalitet’, ‘vrhunska usluga’ i ‘profesionalnost u odnosu s kupcima’, pritom stalno ulažući u edukaciju djelatnika i nove softverske tehnologije, i težili ovakvoj reakciji tržišta. Nagrada je za nas prije svega čast, ali i podstrek da nastavimo s daljnjim usavršavanjem i pozicioniranjem brenda Ambyenta na domaće tržište, ali i na susjedna tržišta.”

Ispitanicima je u anketi putem web-obrasca postavljeno sljedeće pitanje: „Navedite naziv proizvođača, odnosno ponuđača namještaja koji, prema Vašem osobnom iskustvu i mišljenju, nudi najviši nivo kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu.“

Najveći je broj ispitanika na ovo pitanje odgovorio: Ambyenta.

Pitanja su bila otvorenog tipa, ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su sami mogli slobodno navoditi ono što smatraju primjerenim odgovorom.

Zahvaljujući ovoj osvojenoj poziciji, Ambyenta ima pravo nositi prestižan status QUDAL – top QUality meDAL i QUDAL medalju s maksimalnih pet zvjezdica za kvalitet u kategoriji “proizvođač namještaja“.

Kompanija FIS je proizvođač namještaja Ambyenta i kao trgovački lanac već tri desetljeća uspješno posluje na bh. tržištu.

“Svakako se radujemo što Fisove vitrine i zidove krase brojna priznanja i nagrade. Ipak, posebno se ponosimo ovim prestižnim priznanjem, priznanjem za kvalitet brenda. Svi oni koji se bave proizvodnjom i izgrađuju novu vrijednost me razumiju, jer znaju koliko je u ovakvom poslovnom ambijentu teško postati uspješan i konkurentan. Ovo je drugo priznanje koje je naše poduzeće osvojilo na temelju mišljenja potrošača, a s obzirom na to da taj sud smatramo i najmjerodavnijim, uvjereni smo da smo na pravom putu i da ostvarujemo svoj cilj. Hvala vam na povjerenju!”, rekla je o prestižnoj nagradi QUDAL – QUality meDAL Snežana Gudelj, predsjednica Uprave društva FIS.