Finalni meč na ‘Sarajevski kiseljak Openu’ na rasporedu u nedjelju

Glavni dio Međunarodnog teniskog turnira “Sarajevski kiseljak Open 2016.”, koji se boduje za ATP ljestvicu, bliži se kraju. Nakon četvrtfinalnih mečeva i polufinala za parove, finalni meč igra se u nedjelju, 29. svibnja, s početkom u 14 sati nakon čega će uslijediti svečanost zatvaranja turnira u Kiseljaku.

Prema sadašnjim rezultatima, prvi nositelj turnira Šveđanin Lindell i dalje je u igri, dok su svi bh. predstavnici, nažalost, završili natjecanje. Priliku osvojiti turnir imaju dva predstavnika Hrvatske, Mate Delić i Kristijan Mesaroš, a konkurencija osim Lindella su im i Gianluigi Quinzi iz Italije, Dejan Katić iz Srbije, Makedonac Tomislav Jotovski te Laurent Lokoli i Corentin Denolly iz Francuske. Od predstavnika zemalja regije, što se tiče natjecanja parova, boje Hrvatske još uvijek brane Tomislav Draganja i Nino Serdarušić.

Podsjećamo, organizator turnira je Teniski klub Elliptic iz Kiseljaka u suradnji s Općinom Kiseljak. Riječ je o 17. po redu turniru te sedmom koji se igra po pravilima Međunarodne teniske organizacije ITF, odnosno boduje i za ATP ljestvicu.

Ukupan nagradni fond turnira je 10.000 američkih dolara, a osim Općine Kiseljak te mnogobrojnih sponzora, turnir su pomogli i predsjednik FBiH Marinko Čavara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara te Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije.