“Ferretto Group” iz Vinceze preselio u Usoru, otvara se 150 novih radnih mjesta

Načelnik općine Usora Ilija Nikić danas je potpisao ugovor s predstavnicima talijanske tvrtke “Ferretto Group”, kojim je definirano premještanje proizvodnih kapaciteta ove kompanije iz Vicenze (Italija) u Usoru (BiH).

– Ponosni smo, što unatoč gospodarskoj i ekonomskoj krizi koja je zahvatila cijelu zemlju, možemo biti pozitivan primjer stvaranja perspektive i otvaranja novih radnih mjesta – kazao je načelnik Nikić te istaknuo kako će dolazak kompanije “Ferretto Group” značiti egzistenciju za oko 150 obitelji ove općine.

– Vjerujem kako je ovo samo početak dolaska stranih ulaganja u našu Usoru -rekao je Nikić. Također, naglasio je kako su u tijeku ozbiljni pregovori za dolazak još jedne inozemne kompanije.

– U Usoru su dobrodošli svi koji žele pošteno i transparentno raditi i poslovati – zaključio je načelnik te općine.

Ricardo Ferretto, vlasnik talijanske kompanije je izrazio zadovoljstvo potpisanim ugovorom, te zahvalio na profesionalnosti i suradnji općinskoj administraciji na čelu s načelnikom.

Ferretto Group je kompanija svjetskog renomea i dugogodišnje tradicije u oblasti metalne industrije, koja je svoj cjelokupan proizvodni pogon odlučila preseliti u našu zemlju.

Ozbiljna strategija privlačenja inozemnih investicija, koja podrazumijeva minimum administrativnih zapreka i povoljne cijene industrijskih zemljišta u Usori, privukla je talijanske ulagače koji će, kako je to predviđeno ugovorom, u razdoblju od dvije godine izgraditi proizvodne kapacitete i otvoriti 120 – 150 novih radnih mjesta.

Prethodni članakGradiščanski Hrvati na turneji po Bosni
Sljedeći članakŽSB: Sindikat traži formiranje zajedničkog radnog tijela za zbrinjavanje viška zaposlenih u srednjim školama