FERK usvojio nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva „VAL-BRANA” d.o.o. Vitez

Na 18. redovitoj sjednici u 2022. godini, Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine donijela je rješenje po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva NGP d.o.o. iz Mostara.

FERK je donio i rješenje po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva:„FNE VULKAN“, vlasnika Edvina Redžića iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja za solarnu fotonaponsku elektranu „VULKAN“ i  „SSAM plast“ d.o.o. Jelah za solarnu fotonaponsku elektranu „SP-1“.

Usvojeno je i pet nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: „EKO-S“ d.o.o. Mostar, „ENERGY SOLUTIONS“, vlasnika Franje Jurice iz Čapljine, „VAL-BRANA” d.o.o. Vitez, DOO „PETROL-P“ Bihać i PLAVO SUNCE d.o.o. iz Čitluka.

Također, usvojena su i tri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: SUMAKS d.o.o. iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu „SUMAKS“, Solarna elektrana „EMA“, vlasnika Miroslava Žilića iz Travnika za solarnu fotonaponsku elektranu „EMA“ i „Zujaga solar”, vlasnika Zorana Zujića iz Čapljine za solarnu fotonaponsku elektranu „ZUJAGA SOLAR“.

Usvojen je i nacrt dozvole za za opskrbu električnom energijom- dozvole II. reda, podnositelja zahtjeva GP TOMING d.o.o. Grude.

Iz naftnog gospodarstva usvojena su dva nacrta dozvole za rad (licencije) za trgovinu naftnim derivatima osim LPG-om podnositelja zahtjeva: „TIOIL“ d.o.o. Stara Bila i LAGER d.o.o. Posušje i  dva nacrta dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom istih podnositelja zahtjeva.

Svi navedeni nacrti dozvola mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 3.10.2022. godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu, kontakt@ferk.ba.

Na kraju, FERK je donio četiri rješenja po žalbama kupaca.

Obavijesti za javnost dostupne su na internetskoj stranici, www.ferk.ba.