Federalna uprava policije podnijela prijavu za terorizam

Službenici Federalne uprave policije podnijeli su danas Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv NN lica ili više njih zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „terorizam” u vezi s kaznenim djelom „napad na ustavni poredak”.

Naime, tijekom nenajavljenih prosvjeda 7. veljače ove godine veći broj lica je nasilno i organizirano izvršio upad u zgradu Predsjedništva BiH i drugih institucija BiH u Sarajevu, te su primjenom podesnih sredstava i zapaljivih materija izazvali oštećenja i požar na navedenom objektu i iznijeli i zapalili državnu zastavu kao simbol države Bosne i Hercegovine.

Tijekom požara su spriječili vatrogasna vozila da pristupe gašenju požara, a teže i lakše povrijedili više policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Federalne uprave policije, pri vršenju njihovih dužnosti.

Time je na i u objektu Predsjedništva BiH pričinjena veća materijalna šteta, čime se dovelo u pitanje funkcioniranje državnih organa vlasti u vršenju ustavom određenih nadležnosti.

Intervencijom Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije objekt Predsjedništva BiH je deblokiran, protupožarno saniran i stavljen pod kontrolu, priopćeno je iz Federalne uprave policije.