FBiH: U protekla 24 sata registrirano 137 novih slučajeva COVID-19

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH testiran je 1.041 uzorak, od kojih je 137 pozitivnih na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskoj, Zeničko-dobojskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Unsko-sanskoj, Bosansko-podrinjskoj i Županiji Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada su testirana 70.262 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 3.988 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 1602 pacijenta, 74 pacijenta oporavila su se u protekla 24 sata. Trenutno je aktivno 2.299 slučajeva-oboljelih od COVID-19, a do sada je zabilježeno 87 smrtnih slučajeva. U posljednja 24 sata prijavljena su tri smrtna slučaja, radi se o ženskim osobama iz Goražda (1941.) i Kladnja (1939.) i muškoj osobi iz Banovića (1942.).

Naredbom Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva koja je na snazi, između ostalog se nalaže svim pravnim i fizičkim osobama, koja zapošljavaju više od 20 djelatnika, a koji do sada nisu donijeli krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu COVID-19, da što hitnije donesu navedeni plan, kojim će biti usklađena organizacija rada navedenih subjekata sa datim preporukama i smjernicama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i županijskih zavoda za javno zdravstvo.

Budimo odgovorni – pridržavajmo se mjera osobne zaštite. Držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru uz poštivanje distance od jednog metra, te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje osobne higijene i higijene prostora mjere su kojima možemo spriječiti širenja virusa. Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitimo sebe i druge, kršenjem i nepridržavanjem mjera ugrožavamo svoje i zdravlje najbližih.

Prethodni članakHrvatska zainteresirana za gospodarsku suradnju sa ŽSB
Sljedeći članakCaffe Club “Maccao”: Nitko od naših djelatnika nije zaražen i nema simptome koronavirusa, ne nasjedajte na laži!