FBiH: U protekla 24 sata 46 oboljelih od COVID-19, zabilježen jedan smrtni slučaj

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH testirano je 688 uzoraka, od kojih je 46 pozitivnih na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskoj (19), Zeničko-dobojskoj (5), Srednjobosanskoj (1), Unsko-sanskoj (1), Bosansko-podrinjskoj (3) i Županija Sarajevo (17).

U Federaciji BiH do sada su testirana 61.222 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 2.814 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavilo se 1197 pacijenata, šest pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata. Trenutno je aktivno 1556 slučajeva-oboljelih od COVID-19, a do sada (06.07. u 12h) je zabilježen 61 smrtni slučaj. U posljednja 24 sata registriran je jedan smrtni slučaj, radi se o ženskoj osobi iz Banovića (1951.). 

“Neophodan je maksimalan oprez i da jedni druge podstičemo na odgovorno ponašanje. U vremenu pred nama potrebno je da se svi posvetimo provođenju mjera osobne zaštite i da se poslodavci i uposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima kako bi se spriječilo širenje virusa i porast broja oboljelih. Držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, izbjegavanje okupljanja, nošenje maski u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje osobne higijene i higijene prostora mjere su kojima možemo postići mnogo na sprečavanju širenja virusa”, poručuju iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva. 

Prethodni članakPlenkovićeva velika pobjeda: HDZ sastavlja Vladu, potop Restarta
Sljedeći članakOnomatobleja Show dolazi u Vitez!