FBiH: U protekla 24 sata 125 novih slučajeva COVID-19, zabilježena četiri smrtna slučaja

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH je testirano 627 uzoraka, od kojih je 125 pozitivnih na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskoj, Srednjobosanskoj, Zeničko-dobojskoj, Tuzlanskoj, Hercegbosanskoj i Županiji Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 88.577 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 7.216 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH se oporavio 3601 pacijent, a trenutno je aktivno 3.447 slučajeva-oboljelih od COVID-19. Do sada je zabilježeno 168 smrtnih slučajeva. U posljednja 24 sata Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljena su četiri smrtna slučaja, preminuli su žena i muškarac iz Kalesije, te dva muškarca iz Živinica.

Stanovništvu na području Federacije BiH preporuča se da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava, izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a u slučaju pojave nekih od simptoma respiratorne infekcije (povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa), preporuča se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva  da ostanu kući, te se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

Prethodni članakMirza Bašić pobjednik teniskog turnira u Kiseljaku
Sljedeći članakZoran Milanović: Hrvatski narod u BiH mora u vlasti imati predstavnike koje sam izabere