FBiH: Tijekom protekla 24 sata 158 oboljelih od COVID-19

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata (do 12h) u Federaciji BiH testirana su 1.044 uzorka, od kojih je 158 pozitivno na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskoj, Srednjobosanskoj, Zeničko-dobojskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Tuzlanskoj, Bosansko-podrinjskoj i Županiji Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 73.889 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 4.450 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 1.823 pacijenta, 15 pacijenata oporavilo se u protekla 24 sata. Trenutno je aktivno 2.530 slučajeva-oboljelih od COVID-19, a do sada je zabilježeno 97 smrtnih slučajeva. U posljednja 24 sata prijavljena su dva smrtna slučaja, radi se o ženskoj osobi iz Sanskog Mosta (1955.) i muškoj osobi iz Goražda (1992.).

Iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva podsjećaju građane na daljnji oprez i neophodnost pridržavanja mjera osobne zaštite, držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, izbjegavanje većih okupljanja, nošenje  maski u zatvorenom javnom prostoru uz poštivanje distance od jednog metra, kao i na otvorenom javnom prostoru ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba, često i temeljito pranje ruku, održavanje osobne higijene i higijene prostora kako bi se spriječilo širenje infekcije i izbjegao dalji porast broja oboljelih. 

Prethodni članak“HRVATSKA KOALICIJA ZA TRAVNIK”: Nismo mi nikakva „manjina“, Travnik je i naš grad!
Sljedeći članakBiH uspjela izbjeći recesiju u prva tri mjeseca