Favoritu se snažno oduprijeti

dogovor trening

dogovor treningUvjerljiva pobjeda nad Slavijom (3 : 0) i vrlo dobra igra Vitezu je optimizmom napunila baterije, pa na put u Široki Brijeg Vitežani putuju bez straha i posebnog psihološkog opterećenja. Istina, respekt spram Širokog je maksimalan i želja je jedna i  jedina – igrati dobro, maksimalno se založiti i svijetla obraza napustiti Pecaru bez obzira na konačan ishod susreta.

Kapetan Viteza, iskusni Mladen Jurčević, jedno vrijeme igrač Širokog, zbog tri žuta kartona ne putuje na ovo gostovanje, a upitan je i nastup Slavka Brekala, igrača Širokog na posudbi u Vitezu. A njih dvojica su stupovi dobre obrane Viteza i njihov izostanak će se itekako osjetiti.

„Široki je u najužoj konkurenciji za šampionsku titulu, nedvojbeno za mjesto koje vodi u Europu. To su, uostalom, Širokobriježani pokazali igrama u dosadašnjem dijelu prvenstva, do izražaja na svakom meču dolazi njihova kvaliteta, a to su i razlozi što mogu reći kako ovaj put zaista nemamo što izgubiti. To, ni u kom slučaju, ne znači da nećemo igrati borbeno, angažirano, iako planiram i određene promjene u standardnoj postavi. Jer, neki od prvotimaca su roviti, nekima prijeti treći žuti, a nama je važnija slijedeća utakmica protiv Leotara iduće subote na našem terenu u Zenici. A u takvim situacijama i okolnostima mora se i taktizirati, raspoređivati snage i naše igračke mogućnosti“, kazao je, pred put u Široki Brijeg, trener Viteza Ante Miše.

Iskusni internacionalac, jedan od najboljih igrača Viteza, Vladimir Branković, vratio se u momčad nakon teže ozljede i duže pauze i protiv Slavije je bio jedan od najistaknutijih aktera susreta. „Neosporno, Široki je veliki favorit, kvalitetnija je momčad od nas, a što, ipak, ne znači da se i u takvom odnosu snaga ne može prirediti iznenađenje. Znamo, za bh nogomet Široki je vrhunska momčad, dobro posložena, svake godine sudionici su europskih natjecanja, igrački i organizacijskih na zavidnoj su razini. Slažem se da u ovakvom susretu mi i nemamo što izgubiti, ali to nikako ne znači da nam je svejedno kako ćemo igrati, kakav ćemo dojam ostaviti, kakav će na kraju ishod ove utakmice biti. U našoj momčadi, bez obzira na protivnika, mjesto igranja, okolnosti i važnost susreta, predaje unaprijed nema i neće je biti ni u susretu u Širokom Brijegu“, poručio je Vladimir Branković