Fahrudin Radončić oslobođen krivice po svim točkama optužnice

Economic

Sud Bosne i Hercegovine danas je prvostupanjskom presudom oslobodio krivice Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsenu Šahman i Zijada Hadžijahića po svim točkama optužnice.
Presudu je danas izrekla predsjedavajuća Sudskog vijeća Hasija Mašović. Nakon izricanja presude uslijedilo je javno obrazlaganje presude.

- REKLAMA -

Proces pred Odjelom II za organizirani kriminal i gospodarski kriminal je trajao više od dvije godine, a suđenje i izricanje prvostupanjske presude pratili su brojni mediji i javnost.

Podsjetimo, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je 2016. godine optužnicu protiv Radončića, Dautbašića, Šahman i Hadžijahića zbog sumnje u počinjenja kaznenih djela ometanje rada pravosuđa, udruživanje radi činjenja kaznenih djela i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Fahrudin Radončić trenutno obnaša dužnost izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bilsena Šahman zastupnice u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, a Bakir Dautbašić nalazi se na funkciji tajnika Ministarstva sigurnosti BiH.