Facebook ima skrivenu opciju za bolji izgled fotografija – evo kako je uključiti

Kako bi vam fotografije izgledale ljepše na Facebooku pratite sljedeće korake.

Facebook automatski mijenja veličinu fotografije koju postavite na svoj profil. Ali to možete promijeniti u postavkama na svom računu. Ako koristite Facebook aplikaciju na svom androidu otiđite na news feed i pritisnut dugme Više, koji izgleda kao vodoravne crte. Dođite na Pomoć i postavke pa odaberite Postavke aplikacije. Pritisnite dugme učitavanje HD fotografija.

Na iPhone aplikaciji Facebooka pritisnite dugme Više, koji izgleda kao tri linije, a nalazi se pri vrhu ekrana. Uđite u postavke i odaberite Postavke računa u izborniku koji se pojavi. U listi postavki, odaberite Videa i fotografije. Na sljedećem prozoru pod Postavke fotografija odaberite dugme do onoga za učitavanje HD.

Ako želite da vam fotografije izgledaju što ljepše, stranica Pomoć sugerira da ih postavite na 720 pixela, 960 pixela ili 2,048 pixela. Ali čak i s uključenim HD postavkama fotografija, neke veće fotografije se neće pojaviti u svojoj punoj rezoluciji jer Facebook ima maksimum od 2,048 pixela za standard fotografije.