Evo što kaže poznati bh. meteorolog o nadolazećoj jeseni

Meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bakir Krajinović za Fenu se osvrnuo na početak jeseni. Što se tiče sezonske prognoze, kazao je, jesen u BiH očekuje se u nešto višim vrijednostima temperature zraka u odnosu na uobičajene vrijednosti, a u pogledu oborina prognozira se nešto manja količina od referentnih vrijednosti.

– Toplija i sušnija jesen nastavak je trenda iz sezone u sezonu ove godine gdje smo imali dosta toplije sezone s nešto manjim količinama oborina i takvu jesen očekujemo do kraja klimatološke jeseni – kazao je.

On je istaknuo i kako prve snježne oborine u BiH nisu ništa neuobičajeno tijekom rujna. – Treba spomenuti da je na našoj najvišoj meteorološkoj postaji na vrhu planine Bjelašnice snijeg registriran tijekom svih 12 mjeseci, a u rujnu apsolutni rekord za visinu snježnog pokrivača je 28 cm izmjeren rujna 1964. Osim ove meteorološke postaje, još je registriran snježni pokrivač na meteorološkoj postaji Ivan Sedlo 1978. kada je izmjereno 12 cm snježnog pokrivača – kazao je Krajinović.