Evo koliko će roditelje koštati ‘noć za pamćenje’

Maturalne zabave su se vratile u Mostar. Naime, ovogodišnji maturanti imat će priliku uživati u noći za pamćenje za razliku od svojih kolega protekle dvije godine. Svečane haljine i smokinzi okićeni mladošću ponovno će prošetati ulicama Grada Mostara, a smijeha, zabave, druženja i sreće neće nedostajati.

Roditelji će sa suzama u očima gledati svoju djecu koja su postala odrasli ljudi, no svečanost je to koju će i više nego dobro platiti. Za Vas smo provjerili cijene u Mostaru te koliko to košta biti maturantica ili maturant u Gradu na Neretvi. “Nema tu što je u modi” Da smo narodi skloni pretjerivanju nije nikakva novost, kao ni da ne žalimo novac na odjeću i dobar dojam. Maturalna zabava bez raskoša haljina po najnovijim trendovima kao da i nije maturalna.

Zar ne?

Brojne maturantice mjesecima smišljaju, traže, istražuju ne bi li otkrile koju to haljinu žele. Pojedine se odluče na šivanje, dok velika većina kupi haljinu kako u lokalnim buticima tako i u susjedstvu. Trgovkinja iz jednog od najpoznatijih mostarskih butika sa svečanim haljinama za Bljesak.info je otkrila kako mlade Mostarke ipak ne podliježu trendovima nego slijede vlastiti stil. “Nemam vam tu što je u modi, što se nosi”, kazala je kroz smijeh trgovkinja za Bljesak.info pa nastavila: “Svaka od njih ima zacrtanu boju te onda tako traže haljine. Većinom je riječ o dugim svečanim haljinama”. 150-500 KM Za haljinu iz snova maturantice, odnosno roditelji, voljni su izdvojiti izdašne svote novca. Cijene maturskih haljina u buticima kreću se od 150-500 KM, no nije slučaj da maturantice svoju haljinu plate i puno više.

Upravo zbog visokih cijena brojne maturantice odlučuju se na posuđivanje ili iznajmljivanje haljina što je značajno povoljnije. Iako glavna, haljina nije jedina stvar koja maturantici treba. Znaju to dobro roditelji, a troškovi na kraju sustignu čak i cijenu haljine.