Evo koliko će koštati brza cesta Lašva – Nević polje

U Planu investicija Federacije od 2016. do 2018. godine pominju se ulaganja od milijardu i 600 milijuna maraka, po godinama, u prosjeku pola milijarde…

U tom programu su pobrojane hidrocentrale, termoelektrane i koridor 5C. Od najavljenih novih brzih cesta, u tom programu jedino se navodi dionica od Lašve do Nević Polja, ukupne vrijednosti preko 400 milijuna maraka. U Autocestama Federacije BiH uvjeravaju da je dosta posla urađeno za tu dionicu, a da ne bi trebalo dugo proći da stignu i bageri.

Imamo urađen glavni projekt, imamo pripremljenu svu dokumentaciju, elaboraciju o eksproprijaciji, tako da smo spremni za realizaciju. Ono što sada čekamo jeste na izmjenu urbanističkog plana za Srednjobosanski kanton, kazao je Adnan Terzić, Autoceste FBiH.

O nastavku brze ceste od Nević Polja do Jajca tek se pregovara, dok se za pravac prema Tuzli čeka ishod dogovora o trasi autoceste Beograd-Sarajevo, koja bi mogla ići od Bijeljine, preko Brčkog i Tuzle, do Žepča, i dalje Koridorom 5C do Sarajeva.

Prethodni članakPoduzeće cm iz Viteza traži više djelatnika
Sljedeći članakŽeljko Kocaj iz Viteza predstavio svoje književno stvaralaštvo