Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Prije podne na području Hercegovine slaba kiša. U poslijepodnevnim i večernjim satima slabije padaline širom zemlje. U nizinama većinom kiša ili susnježica, u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 3 do 7 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 11 stupnjeva.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Prolazno slabije padavine u ranim jutarnjim satima. Nove padaline se očekuju od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na subotu. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. Glavnina padalina u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se prognozira između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom. U većem dijelu Bosne slabe padavine. Očekuje se vjetrovit dan. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3 stepena, na jugu zemlje od 3 do 7. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno prije podne. U jutarnjim satima u nizinama sa kišom, moguće po Bosni i sa susnježicom. U višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. Vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4, na jugu zemlje od 6 do 9 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 9 stupnjeva, na jugu zemlje od 10 do 14.

U nedjelju sunčano uz umjerenu naoblaku. Magla je izgledna po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4 steupnjeva, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje i do 15 stupnjeva.