Europska noć kazališta u Vitezu: Pogledajte predstavu “Margareta” Studentskog pozorišta Banja Luka

Gradsko kazalište mladih Vitez i ove će godine obilježiti Europsku noć kazališta, koja se u kazalištima diljem Europe obilježava 16. studenog. Ovoga puta publika u Vitezu imat će priliku pogledati predstavu “Margareta”, u izvedbi Studentskog pozorišta Banja Luka. Predstava će biti izvedena u subotu, 16. studenog 2013. godine, s početkom u 19,00 sati, u kazališnoj dvorani Vitez. Ovo je ujedno i predstava koja će zaključiti četvrti vikend ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu, a nakon što je publika u petak navečer imala priliku pogledati fantastičnu predstavu “Rasprodaja” AP “Branislav Nušić” iz Šida.

Autor predstave “Margareta” je Arman Salakru, a redatelj Dragoslav Medojević. Igraju: Blanka Knežević (Margareta), Dragan Radonjić (doktor), Dragoslav Medojević (otac) i Boris Savić (skitnica).

Premijera je održana 10. listopada 2013. godine na „Podrum sceni” u Gospodskoj ulici, u Banja Luci.

Tekst je nastao tijekom Drugog svjetskog rata, točnije 1941. godine i govori o očevoj nadi da je sin preživio brodolom. Predstava koja je omaž glumcu i pedagogu Lucijanu Latingeru, jubilarna je sedamdeseta predstava u povijesti “Banjalučkog studentskog pozorišta”. Interesantno je napomenuti da je u predstavi „Margareta”, koja je igrana u „Studentskom pozorištu” prije 33 godine, lik oca takođe igrao Dragoslav Medojević. Predstavu je tada režirao Lucijan Latinger, a danas Dragoslav Medojević, kao sjećanje i zahvalnost na prvog učitelja glume. Tadašnja premijera je održana 10. travnja 1980. godine u DD Mejdanu, odnosno u podrumu sadašnjeg Doma “Obilićevo”.

Reditelj, scenograf i kostimograf:
DRAGOSLAV MEDOJEVIĆ
Izbor muzike:
LJUBOMIR RADOVANOVIĆ
Stručni konsultant:
BAHRUDIN AVDAGIĆ
Grafički dizajner:
SAMRA AVDAGIĆ
Montažer tona:
DRAGAN MAJKIĆ
Sufler:
SOFIJA MEDOJEVIĆ