EURO 2020: Hrvatska protiv Njemačke za polufinale

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras, s početkom u 20,30 sati, protiv Njemačke u Beču igra vjerojatno najbitniju utakmicu u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva. Naime, pobjedom u srazu s Njemačkom izabranici Line Červara gotovo sigurno osiguravaju nastup u polufinalu.

“Sve je otvoreno, moramo se koncentrirati na tu utakmicu. Znamo da ćemo imati jednog vrlo moćnog protivnika s dosta kvalitetnih pojedinaca koji igraju u najvažnijim, najvećim klubovima. Mi moramo pružiti jednu discipliniranu, taktičku igru, moramo pokazati veliku upornost, strpljivost i zalaganje kroz cijelu utakmicu. Njima je to ključna utakmica za polufinale i moraju nas dobiti”, kazao je Červar, javlja Hina.

Još uvijek je priličan broj mogućih kombinacija, ali eventualnom pobjedom hrvatski rukometaši riješili bi gotovo sve dileme, uoči preostala dva susreta, sa Češkom i Španjolskom.

“To je utakmica posebnog naboja i bitno je da su naši igrači smireni i racionalni, a ne euforični”, kazao je uoči dvoboja s Njemačkom na EURU u Beču izbornik muške rukometne reprezentacije Lino Červar.

Hrvatska i Njemačka odigrale su do sada na velikim natjecanjima 11 susreta. Hrvatska je dobila sedam, jedanput je bilo neodlučeno, a tri su pripala Nijemcima. Na Europskim prvenstvima imali su četiri međusobne utakmice – prve tri 1994., 1996., 2000. pripale su hrvatskoj reprezentaciji, a ona posljednja Njemačkoj, javila je Hina.

Prethodni članakVijeće za tisak BiH usvojilo žalbu UDiTB F BiH
Sljedeći članakU Zenici danas pronađen i treći muški leš