EPS LAŠTRO investirao 10 milijuna KM u petu generaciju strojeva za proizvodnju EPS-a

Najveći proizvođač ekspandiranog polistirena EPS (trgovački naziv za styropor) i lider tehnološkog razvoja i inovacija u fasadnom sustavu u Bosni i Hercegovini EPS LAŠTRO, svečano je otvorio novi pogon za proizvodnju EPS-a na površini od 5.000 m2 u Kreševu. Svečanosti je nazočilo više od 400 tvrtki iz Bosne i Hercegovine i regije, kojima EPS LAŠTRO isporučuje styropor već dugi niz godina.  

U izgradnju novih hala i instaliranje najsuvremenije opreme koja se može naći na svjetskom tržištu, investirano je 10 milijuna KM, čime je EPS Laštro dodatno učvrstio vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini. Proširenjem proizvodnih kapaciteta EPS LAŠTRO doprinosi očuvanju okoliša. 

„Razvojem društva i suvremene tehnologije, raste i spoznaja o energetskoj učinkovitosti odnosno potrebi za uštedom sve skuplje energije. Styropor se pokazao kao najbolji izolator gledajući odnos cijene i rezultata uštede. Do sada je EPS LAŠTRO proizveo preko 55 milijuna m2 fasadnog EPS-a a svojom ukupnom dosadašnjom proizvodnjom EPS LAŠTRO je doprinio uštedi oko 3,3 milijuna tona lož ulja ili 13,2 milijuna m3 ogrijevnog drveta.“, istaknuo je Marinko Laštro, direktor i vlasnik EPS LAŠTRO.
Potreba stanovništva za smanjenjem troškova energije i očuvanja našeg okoliša doprinosi sve masovnijoj upotrebi EPS izolacije, a krajnji kupci su prepoznali kvalitet proizvoda kompanije EPS LAŠTRO  i tradiciju dugu preko 25 godina. 

EPS LAŠTRO

EPS LAŠTRO je najveći proizvodač ekspandiranog polistirena  u BiH i lider tehnološkog razvoja i inovacija u fasadnom sustavu.  Tvrtka je usmjerena na sveobuhvatno educiranje tržišta o važnosti toplinske izolacije, te primjeni EPS-a. Stalnom kontrolom kvalitete proizvoda u vlastitom laboratoriju te edukacijom svojih djelatnika, stvoreni su preduvjeti povjerenja između proizvođača i kupaca koji su vrlo brzo proizvod klasificirali kao najkvalitetniji na tržištu. Povjerenje kupaca obvezuje tvrtku da stalnim tehnološkim razvojem i edukacijom doprinosi poboljšanju energetske učinkovitosti građevinskih objekata.