Enter započeo s realizacijom programa “Kazalište za sve”

Udruga mladih “Enter” iz Viteza, pri kojoj djeluje Gradsko kazalište mladih Vitez realizira projekt “Kazalište za sve”, koji je nastao kao želja mladih ljudi iz 5 općina KSB (Vitez, Kiseljak, Novi Travnik, Fojnica i Busovača), a nakon niza radionica British Councila “Aktivni građani”.

Projekt se realizira uz potporu British Councila, a u suradnji sa Srednjim školama iz Viteza, Novog Travnika, Kiseljaka, Busovače i Fojnice.

„Projekt je nastao kao realna potreba mladih osoba da u svojoj lokalnoj sredini pokušaju probuditi svijest, ali i ponuditi dodatni kulturni sadržaj. Radionice će staviti naglasak na upoznavanje s osnovama glume, odnosno osnovne metodologije rada u kazalištu“, rekao je Ivan Sajević, predsjedenik UM „Enter“.

Tijekom narednog vikenda, točnije u petak i subotu, 28. i 29. ožujka, jednodnevne radionice bit će održane u Fojnici (petak), te Kiseljaku, Busovači, Novom Travniku i Vitezu (subota). Radionice će voditi članovi Gradskog kazališta mladih Vitez, a polaznicima će se približiti osnovne metodologije rada u kazalištu, s naglaskom na scensku igru.

„Nakon odobrenja županijskog ministarstva, kontaktirali smo i škole s kojima surađujemo na realizaciji ovoga projekta. Vjerujem kako ćemo ostvariti zacrtani cilj, te kako će ovo biti samo početak jedne dugoročnije suradnje“, zaključila je Martina Krišto, članica projektnog tima ovoga projekta.