Emotivno pismo Josipa Pejakovića povodom izbora u Travniku

Emotivnim i vrlo intimnim pismom čuveni i iznimno cijenjeni travnički i bosanskohercegovački glumac, Josip Pejaković, podržao je kandidaturu doktora ekonomskih znanosti Gorana Pejakovića za načelnika općine Travnik.

Osim što je u pismo pozvao Travničanke i Travničane da podrže najmlađeg od svih kandidata na predstojećim izborima za načelnika općine Travnik, Josip Pejaković je ovom potporom obvezao i Gorana kao budućeg načelnika da ni pod koju cijenu ne smije dovesti u pitanje stoljetnu tradiciju Pejakovića i njihovu ljubav prema Travniku. U prilog tomu Josip je kao garanciju založio svoje ime.

Pismo prenosimo u cijelosti.

„Drage moje Travničanke i dragi moji Travničani,

15.11. su izbori! Taj dan će od Vas Travnik Vašim zaokruživanjem kandidata za načelnika i Općinsko vijeće dobiti mogućnost bržeg razvoja i napretka!  Da bi se to ostvarilo morate dati povjerenje onima koji su najbolji bez obzira na vjeru, naciju i stranačko opredjeljenje! Travnik je umoran od nacionalnih prepucavanja!

Predlažem za načelnika Gorana Pejakovića, ne zato što je moj blizak rođak nego zato što je najobrazovaniji iz naše velike obitelji (diplomirao, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu!). Šta hoće da uradi jasno piše u njegovom programu „Ispred svih, Travnik“.

A sada nešto intimno!?

Moj pokojni otac Anto Pejaković je čitav radni vijek radio na razvoju Travnika od 1935-1985, uvodio struju u sva gradska i prigradska naselja i sela! Mnogima je to radio besplatno, pogotovo onima sa puno djece!

Moj pokojni brat Momir za svoj kratak život 1942-1983 je izgradio što neki nisu za pet života! Kao direktor u Sebešiću, direktor komunalnog preduzeća i načelnik za privredu općine Travnik!

  1. Učestvovao i nadgledao realizaciju vodovoda i kanalizacije za 200 godina
  2. Rekonstrukcija glavne ulice (tada Titova)
  3. Ulična rasvjeta ista (tada) kao u Beogradu u Knez Mihajlovoj
  4. KIZ Zona Osoje Šumeće
  5. Plava voda
  6. Šarena džamija (krov)
  7. Put za Vlašić
  8. Zabranio divlju gradnju na Vlašiću
  9. 35 km asfaltnog puta uglavnom seoski!
  10. Podržavao kulturu i sport i još mnogo toga

Ovi podaci su obvezujući za sve a pogotovo za Gorana, kojemu je Travnik prije svega i  svih!

Iz svoje skromnosti neću da nabrajam svoje zasluge!? O tome Vi sudite!?

Ova moja podrška Goranu i njegovom programu je sada najviše što mogu učiniti za Vaš, naš i moj Travnik. Prezime Pejaković je u Travniku veliko. Ne smiješ ga dovesti u pitanje Gorane, ni prezime ni moju, a  pogotovo moguću podršku građana tvoga Travnika!”,

JOSIP PEJAKOVIĆ

SARAJEVO KOD TRAVNIKA