Emotivan i dostojanstven posljednji ispraćaj Stipe Grabovca – Brace, dobrog duha Viteških akorda i Viteza

Posljednji ispraćaj Stipe Grabovca – Brace, dugogodišnjeg člana i jednog od utemeljitelja Viteških akorda, održan je danas na Gradskom groblju u Vitezu. Vijest o Bracinoj smrti stigla je u ponedjeljak navečer, 27. travnja, a rastužila je sve Vitežane, bez obzira na kojemu se dijelu zemaljske kugle nalaze, jer Braco je bio dobri duh Viteških akorda, ali i Viteza.

Braco je sahranjen na Dan svog Viteza, 28. travnja 2020., kojega je neopisivo volio, a nije ga napustio ni u najtežim vremenima.

Na posljednji počinak ovaj omiljeni Vitežanin ispraćen je uz nazočnost onih koje je volio, a i koji su voljeli njega. Emotivno i dostojanstveno, uz pjesmu svojih Viteških akorda, koje je beskrajno volio. A i Akordi su jednako voljeli njega, baš kao što se može voljeti netko najbliži. Potvrdio je to u vrlo emotivnom, oproštajnom govoru, na koji je bilo nemoguće ostati ravnodušan, u ime Viteških akorda Petar Grebenar.

“Prije svakog sna sa naših usana klizila je usrdna i iskrena molitva za tebe, upućena našem bratu, Bogu, Isusu. Madali smo se zajedno s tobom. I u glavi bi se poslije okrepljujuće molitve vrtile slike u prekrasnom koloritnom kaleidoskopu životnih, stvarnih događanja, naših susreta, naših proba i nastupa, radosnih putovanja s puno anegdota, viceva i pjesme. Sve je bilo tako čisto, iskreno i djetinje prirodno. Da, i sam znaš, bili smo jedna velika, divna obitelj. I sada smo. Zajedno s tobom. I, dat će Bog, još dugo. Gotovo četvrt stoljeća nije malo. Puno, puno proba, i ljutnje kada ne ide, i povremenih nerazumijevanja članova, naših obitelji, odlazaka, ali i dolazaka. A ti uvijek tu, i ekonom i logističar, i autoritet, a tako blag i fin. Uvijek. O, falit ćeš nam puno! Otišao si kako si i živio, blago, strpljivo, gospodski. Uvijek galantan, gostoprimljiv, na poslu omiljen, u obitelji divan otac, sin, suprug i brat, i djed, naravno. Mi smo ponosni i sretni što smo živjeli s tobom, što smo zajedno kreirali neke predivne, nezaboravne životne priče. I moglo je još! Ali, Božji naum ima drugi projekt, nama samo djelomično poznat. Dragi Braco, počivaj snom mira! Tvoji Akordi uvijek će se moliti za tebe! Oprosti za neke naše propuste i pozdravi nam Dragana!”, kazao je, između ostalog, u oproštajnom govoru drhtavim, ali glasom punim ljubavi Petar Grebenar.

Viteški akordi pjevaju “Kraljice neba” na posljednjem ispraćaju svom članu Stipi Grabovcu – Braci

Vrlo emotivno o Stipi Grabovcu – Braci govorio je i viteški župnik, fra Velimir Bavrka, koji je istaknuo njegovu blagost, dobročudnost, ali i vjeru te ljubav prema glazbi i ljudima.

Osim Viteških akorda Braco je bio član i HKD Napredak, a u svojoj bogatom životnom putu rado je isticao kako je radio u jednom životnom periodu na Radio Vitezu.

Među najužom obitelji pokojnog Brace su supruga Danica, zatim sinovi Marin i Marko, sestre Ana, Marija, Anđa i Ivanka, nevjeste Lea i Ana, unuka Erika. Ožalošćene su i obitelji Petrušić, Pejović, Medvidović, Kudžić, Grebenar, Mirković, Čerkez, Grabovac, Bundić, Dujmović. Brojna je druga šira rodbina i prijatelji koji su s velikom tugom i boli dočekali ovu tužnu vijest, međutim među njima se ističu Viteški akordi, za koje s pravom možemo kazati da su bili dio njegove uže obitelji.

Brojni prijatelji i poznanici koji su znali pokojnog Bracu uputili su izraze sućuti obitelji Grabovac, ali i Viteškim akordima.