ELEKTROPRIVREDA HZ HB: Smijenjen generalni direktor, tražena i intervencija specijalne policije

Kako doznaje Prvi. tv, novom Nadzornom odboru Elektroprivrede HZHB nije bilo dozvoljeno ući u zgradu poduzeća.

Naime, unajmljeni zaštitari nisu dozvolili ulazak u zgradu EP HZ HB novim članovima Nadzornog odbora. Na licu mjesta je bila i policija, većina djelatnika je izašla iz ureda i tražili su od vlasnika poduzeća, odnosno Vlade FBiH da pošalje pripadnike Specijalne policije kako bi se osigurala provedba odluka koje je jučer donijela Skupština poduzeća.

Skupština poduzeća jučer je imenovala novi Nadzorni odbor koji je smijenio aktualnu upravu na čelu s generalnim direktorom EP HZ HB Nikolom Krešićem.

U novi Nadzorni odbor EP HZ HB na razdoblje od tri mjeseca imenovani su Ivo Vincetić, Karmela Miletić, Ivanka Galić, Midhat Arpadžić, Ivica Krivić i Ilija Đole. Ovaj Nadzorni odbor je imenovan nakon što je Vladae FBiH donijela odluka kojom se daje suglasnost za razrješenje Marinka Ivankovića, Midhata Arpadžića, Ervina Vrdoljaka i Mate Križanca s dužnosti članova Nadzornog odbora EP HZHB, zbog gubitka povjerenja dioničara.

Dosadašnji čelni ljudi Elektroprivrede HZ HB smatraju kako je odluka o smjenama nelegalna te su najavili da će svoja prava pokušati zaštiti sudskim putem.

Izvršna direktorica za ekonomske poslove Elektroprivrede HZ HB Ivana Bunoza u izjavi za BH Radio 1 kazala je kako su odluke o smjenama donesene bez ikakvog obrazloženja te su stoga, prema njezinim riječima, u suprotnosti sa zakonskim propisima.

Inače, vodstvo EPHZHB je relikt platformaške federalne vlasti koja je formirana bez legitimno izabranih hrvatskih političkih predstavnika i koja je sustavno zanemarivala područja FBiH u kojima žive Hrvati piše HMS.

Prethodni članakTrgovinskim ratom BiH izgubila 240, a Hrvatska 150 milijuna KM
Sljedeći članakDva razbojništva u Busovači