Elektroprivreda HZ HB: Neće biti poskupljenja struje

Poskupljenje električne energije za male potrošače nije planirano, rekao je generalni direktor JP Elektroprivreda HZ HB Nikola Krešić na konferenciji za medije u povodu predstavljanja rezultata poslovanja za siječanj i veljaču 2013. godine.

Prema riječima direktora Krešića procjenjena dobit Elektroprivrede je 42 milijuna KM, a poslovanje je uredno.

“Elektroprivreda HZ HB ima sve pozitivne pokazatelje likvidnosti, i redovito izmiruje sve svoje obveze bilo da se radi o državi, dobavljačima, uposlenicima, lokalnoj zajednici i drugim”, dodao je Krešić.

Krešić je naglasio i kako je nova uprava smanjila broj uposlenih u poduzeću, ali kako planiraju 120 novih uposlenika u ovoj godini.

“Trenutno je u Elektroprivredi uposleno 1870 uposlenika, dok je s 31. 11. 2011. bilo ukupno 1883 uposlenika što je 13 uposlenika manje” naglasio je Krešić i dodao kako je “planom za ovu godinu predložen prijem 120 novih uposlenika, a zahtjevi za novim uposlenicima iz pojedinih organizacijskih jedinica su bili puno veći”.

U svom obraćanju novinarima Krešić je prozvao i vodstvo sindikata optuživši ih za politikanstvo te je najavio privatne tužbe protiv novinara koji su, prema njegovim riječima, pisali neistine o Elektroprivredi HZ HB i njemu osobno.

Dnevnik.ba / HB.org