EKSKLUZIVNO: Jubilarni 10. Dan Kazandžija i izvornog bećarca 31.10. 2021. u Krčevinama

Ovogodišnji, jubilarni 10. Dan kazandžija i izvornog bećarca, bit će održani 31.10. 2021. godine, doznaje portal Vitez.info.

Ovo je prvi put da će popularna “Kazanijada” biti održana u studenom. Inače se svaki put održavala u prvoj nedjelji mjeseca studenog, ali je zbog blagdana Svih svetih, koji je ove godine u ponedjeljak 1.11., odlučeno da će biti održana u zadnjoj nedjelji listopada.

Ova već tradicionalna manifestacija 2019. godine je okupila oko 10 000 tisuća posjetitelja. I ove godine se očekuje više od 40 kazana, koliko ih je bilo i prethodnih godina, kao i značajan broj drugih izlagača, tradicionalnih obrta i jela, koji na taj način prezentiraju kulturnu baštinu Hrvata Središnje Bosne, ali i čitave BiH i Hrvatske.

Uz Vitežane će, očekuje se, i ove godine na manifestaciji sudjelovati i brojni gosti iz Travnika, Novog Travnika, Busovače, Kreševa, Jajca, Dobretića, Zenice, Livna, Vinkovaca, Splita (Republika Hrvatska), a brojni posjetitelji najavili su dolazak iz čitave BiH i Hrvatske, kao i brojnih europskih zemalja, Austrije, Švicarske, Njemačke, Italije, Francuske.. Među ekipama bi i ove godine trebala biti jedna iz Švedske!

Organizatori su naglasili kako je od večeras otvorena mogućnost prijava skupina s kazanima, a prijave je moguće izvršiti kod članova organizacijskog odbora ili na broj telefona 063/334-319, tijekom sljedeća dva tjedna, do 8.10. 2021. godine.

Ukoliko se u međuvremenu broj slobodnih mjesta popuni, prijave će biti zaključene i ranije.