EKSKLUZIVNI VIDEO: Zavirite u novoizgrađeni trening kamp reprezentacije BiH

Kolege s portala Zenicablog posjetili su Trening kamp Reprezentacije BiH na Crkvičkom brdu u Zenici. Nakon što je kompanija ALMY s podizvođačima završila građevinski dio posla i opremanje centra, u tijeku je “šminkanje” i kontrolni pregledi, uoči najavljenog početka rujna i svečanog otvaranja Centra za sve nogometne selekcije Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući ljubaznoj upravi i uposlenicima zaštitarske kuće Securitas BiH ekipa Zenicablog-a “zavirila” je u odaje u kojima će za koji tjedan boraviti Džeko, Pjanić, Ibišević, Sušić i ostali zmajevi.

Gradnja suvremenog sportskog objekta po najmodernijim svjetskim i europskim standardima u završnoj je fazi i bit će okončana do kraja ovog mjeseca. Vrijednost gradnje iznosila je oko deset milijuna KM, od čega je Europska nogometna federacija (UEFA) izdvojila približno osam milijuna, odnosno Svjetska nogometna federacija (FIFA) dva milijuna KM. Svečano otvaranje sportskog kompleksa zakazano je za rujan, a iz Nogometnog saveza BiH su potvrdili su da će svečanu vrpcu presjeći prvi čovjek UEFA Michael Platini. On će u pratnji najbližih suradnika doputovati u BiH 2. ili 3. rujna.

“Dobili smo potvrdu da Michael Platini ima slobodan termin 2. ili 3. rujna, a u pregovorima smo i o dolasku predsjednika FIFA Seppa Blatera. Iako će svi radovi biti završeni već do kraja ovog mjseeca, mi ćemo se truditi da do svečanog otvaranja dodatno ‘ušminkamo’ ovo zaista velelepno zdanje. Naravno, poziv na svečanu ceremoniju bit će upućen i ostalim eminentnim osobama iz svijeta nogometa, kako iz naše zemlje, tako i regiona i Europe. Pozvani će biti i predstavnici institucija na koje je NS BiH ‘naslonjen’ i koje su nam pomagale svih ovih godina”, rekao je Jasmin Baković, generalni tajnik NS BiH. Neizostavni gosti svečanosti svakako će biti predsjednici nogometnih saveza zemalja regiona, izbornici reprezentacija iz susjedstva, ali i brojna istaknuta i proslavljena nogometna imena.

“Naši susjedi iz nogometnih asocijacija Srbije, Hrvatske i Crne Gore, s kojima imamo izvrsne odnose, bit će pozvani da uveličaju ovaj izuzetno važan događaj za nas. To će biti povijesni dan za bh. nogomet, jer će otvarenjem trening kampa biti stvoreni uvjeti za još kvalitetniji rad ne samo A, već i ostalih reprezentativnih selekcija. Bh. nogometaši tako će ući u krug onih koji imaju najsuvremenije terene i prateće objekte za rad i nadamo se da će postizati i još bolje rezultate. Posebno nam je drago što otvaranje jednog ovakvog objekta prate i izvrsni rezultati najbolje reprezentacije BiH, koja će, nadamo se, i jedan dio priprema za Mundijal obavljati upravo u ovom trening centru”, istaknuo je Baković.

U realizaciji ovog projekta važnu ulogu je imala i općina Zenica, koja je na period od 40 godina besplatno dala na korištenje zemljišta, te osigurala potrebne dozvole i infrastrukturne priključke u centru. Prema riječima načelnika Zenice Husejina Smajlovića, općinska administracija financirala je i izgradnju oko 800 metara pristupnog puta.

“Trening centar je iz više razloga važan objekt za Zenicu. Njegovim otvaranjem upotpunjavamo sportsku infrastrukturu u gradu. Centar će osigurati vrhunske pripreme reprezentaciji i olakšati da i u narednom periodu BiH svoje utakmice igra u Zenici. Ovim projektom direktno smo pomogli i privredu, jer će tijekom izgradnje izvođači zaraditi ukupno deset milijuna maraka”, kazao je Smajlović.

{youtube}jr-rYvrO4TM{/youtube}

2 terena pod reflektorima ima trening centar u Zenici, od čega je jedan s prirodnom i drugi s umjetnom podlogom

3.300 sjedećih mjesta imaju tribine centra u Zenici, ispod kojih su smještene prostorije sa ostalim pratećim sadržajima, uključujući restoran, kuhinju, salu za sastanke, moderne svlačionice, fitnes centar, vešeraj

24 dvokrevetne moderno opremljene sobe omogućit će reprezentativcima potpunu izolaciju i potrebni mir u skopu priprema za važne mečeve

Zenicablog