Ekopak donirao vrijednu opremu Općini Novi Travnik

Ekopak uručio Općini Novi Travnik infrastrukturu za uspostavu 5 eko otoka, setove kanti za vrtiće i vozilo za selektivno prikupljanje ambalažnog otpada.

U četvrtak 16. travnja tekuće godine u Općini Novi Travnik održana je svečana primopredaja infrastrukture za uspostavu 5 eko otoka, kao i setova kanti koje će biti postavljene ispred vrtića u ovoj Općini. Uz već postojeću infrastrukturu, Novi Travnik sada ima ukupno 13 eko otoka.

Ekopak je financirao i nabavku vozila za selektivno prikupljanje ambalažnog otpada kako bi se cijeli ciklus mogao zatvoriti, a ambalažni otpad u konačnici mogao reciklirati.

Primopredaji su prisustvovali načelnik Općine Novi Travnik Refik Lendo, direktor JKP „Vilenica-čistoća“ Tihomir Sučić i stručna suradnica za prodaju i komunikacije Ekopaka Samra Jažić.

Načelnik Općine Novi Travnik izrazio je zadovoljstvo što je Ekopak omogućio građanima ove općine da dobiju kontejnere i kante u koje će moći selektivno odložiti ambalažni otpad, ali ističe da je pored edukacije neophodno sprovesti i odgovarajuće mjere kako bi se građani odgovorno ponašali prema otpadu koji nije smeće već korisna sirovina.

Ekopak će u narednom periodu provesti edukativno-promotivne aktivnosti namijenjene ka širenju pozitivne svijesti o pravilnom odlaganju ambalažnog otpada. Jedna od najavljenih aktivnosti je i predstava za školarce „Tvrle ekolog“ koja će se održati 27. travnja u 13 sati u Domu kulture u Novom Travniku, a koja se realizira u suradnji sa Bosanskim narodnim Pozorištem iz Zenice.

Ekopak poziva sve proizvođače, uvoznike, pakere, distributere i trgovce da reguliraju svoje zakonske obaveze za ambalažni otpad putem Ekopaka, te omoguće uspostavu sistema u svim općinama Federacije BiH po uzoru na najbolje prakse europskih zemalja s kojim je Ekopak povezan putem PRO EUROPE-a.