Ekipi Ecos-Romari iz Viteza odlično drugo mjesto na 3×3 FIBA Eurotour u Splitu

Prekrasan vikend, prepun zabave, dobrih utakmica, poteza. Eurotour u uličnoj košarci je navratio u Split, želja je da sve postane i tradicionalno. Rezultati postoje, entuzijazam i trud, a ni publika nije podbacila, tribine su bila ispunjene na finalima

Domaći basketaši Cedevita Statist osvojili su turnir 3×3 FIBA Eurotour koji se igrao na parkiralištu ispod poljudskog stadiona. U odličnom finalu Splićani u sastavu Duje Kaliterna, Božidar Vrdoljak, Hrvoje Marin i Jere Vučica rezultatom 18:13 su nakon deset minuta igre svladali Ecos-Romari iz Viteza koji su igrali u sastavu Željko Palavra, Ranko Križanović, Mario Blaškan i Toni Jurčević.

Ponudilo je finale pravu mušku partiju u kojoj je rješenje došlo iz pričuve u posljednje tri minute. Vrdoljak je potegao i pogodio dvije trice, dodao mu se Kaliterna i Statisti su rutinski otišli do kraja.

– Hvala svima koji su nas podržali, sedam dana nismo spavali, igrali smo, sve organizirali. Sada ćemo razmontirati teren. Bilo je jako dobro, odlično finale koje smo dobili na iskustvo, iako nas sada malo noge bole. Ma, ne malo, ne osjećam ih uopće – rekao nam je Kaliterna.

– Žao mi je što sam kod zakucavanja krivo odredio redoslijed, ali ova pobjeda je velika stvar, odlično smo igrali i družili se cijelo vrijeme – dodao je Vučica.

Jednako zanimljivo je bilo i u finalu žena. Next u sastavu Karla Kalajžić, Ana Modrić i Josipa Zovko bile su rezultatom 9:7 bolje od ekipe Svi smo mi Bepe u sastavu Mia Lučin, Viktoria Meštrović i Dijana Babić. Iskusnije Next su znale sačuvati prednost, ali su Bepe zaprijetile u finišu, imale i dva pokušaja “trice” za produžetke, ali nisu uspjele napraviti senzaciju.
Prekrasan vikend, prepun zabave, dobrih utakmica, poteza. Eurotour u uličnoj košarci je navratio u Split, želja je da sve postane i tradicionalno. Rezultati postoje, entuzijazam i trud, a ni publika nije podbacila, tribine su bila ispunjene na finalima.

Atrakcije nije nedostajalo u natjecanju u zakucavanju. Ozbiljan posao imali su članovi žirija – košarkaške legende Velimir Perasović i Dino Rađa, potom Duje Draganja i Mark de Mori, te FINA-in čovjek Robert Rieblinger.

U prvom krugu je otpao Solinjanin Antun Matijević, u drugom je zahvaljujući “nuli” ispao Litvanac Kristops Zaragais. Do finala su stigli leteći Jere Vučića i Ukrajinac Smooth. Jere splitski je prvi stigao do pet desetki još u polufinalu, kada je zakucao odrazivši se s vrha reketa. Dobio je od Rađe 100. No u finalu je Smooth uspio loptu provući iza leđa, pa kroz noge i zakucati je za veličanstvenu pobjedu.

Robert Radica / Slobodna Dalmacija

Reklama