Ekipa Ecos-Romari osvojila prvo mjesto na turniru u Zagrebu

Počela je sezona basketa po čitavome regionu. Naša ekipa iz Viteza, Ecos-Romari, koja je trenutačno najbolja ekipa u BiH po FIBA 3×3 bodovima, nastupala je prethodnog vikenda u Zagrebu na turniru pod nazivom „Hakl Na Taksiju“. „Hakl Na Taksiju“ sigurno je jedan od jačih turnira na kojem su nastupale ekipe iz čitave Hrvatske, Slovenije, BiH itd.

Ecos-Romari, u sastavu Ranko Križanović, Željko Palavra, Marijo Blaškan i Adi Bambur, su furiozno i sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto bez ijednog poraza.

Vrijedne spomena su utakmice polufinala gdje su savladali ekipu Dajsipotoci (Zagreb), s rezultatom 21:17. U finalu ih je čekala najbolja ekipa i prošlogodišnji pobjednik, General Vasilije Mitu, također iz Zagreba. Rezultat je glasio nevjerojatnih 21:10.

Najboljim igračem turnira, MVP, proglašen je Ranko Križanović koji je ujedno osvojio i natjecanje u tricama.

Igrali smo jako dobro, odličan smo kolektiv i znamo tko šta treba raditi. Palavra je pogađao kada je najviše trebalo i pokazao zašto je prvi igrač u Hrvatskoj po FIBI. Pohvale idu i Bamburu koji ima odličan turnir iza sebe, dok Blaškan radi obaveza nije mogao ići. MVP nagrada je mogla otići bilo kome od nas trojice jer smo svi kvalitetno igrali. Idemo dalje, sada nam slijedi turnir u Makarskoj i Šibeniku“, rekao je Križanović.

Nakon odličnog turnira u Zagrebu, pomenuta ekipa je već dan kasnije nastupala na turniru u Donjem Vakufu. Iako su bili vidno umorni, iscrpljeni i bez najboljeg šutera, Palavre, osvojili su 3. mjesto na turniru te tako još jednom potrvrdili kvalitet koji posjeduju.

Ranko Križanović