Ekipa CrossBox Romari iz Viteza šesta na Crossfit natjecanju “Kup Spartanac” u Beogradu

Protekli vikend  odrzano je Crossfit natjecanje u Beogradu pod nazivom Kup Spartanac. Kroz tri dana natjecatelji su imali za odraditi ukupno 15 treninga.

Neki od elemenata su bili penjanje uz uze, mrtva dizanja , trcanje sa prslukom od 10 kilograma, zgibova , voznje biciklom kroz sumu, nosanja slam balla od 70 kilograma, vesanja na concept 2 ergometru , olimpijskih dizanja kao sto su izbačaj i trzaj.

Natjecanje je bilo partnerskog tipa, a CrossBox Romari iz Viteza je nastupio u timu Alen Topić (Vitez) i Haris Husnić (Mostar) i zauzeo 6. Mjesto, među ukupno 26 ekipa.

„Bilo je ovo iscrpljujuće natjecanje, bili smo testirani doslovno u svakom elementu koji postoji u Crossfitu. Dnevno smo imali 5 treninga koji su trajali od 8 do 20 minuta. Iako je konkurencija bila ogromna, malo smo razočarani šestim mjestom. Ipak bilo je nekoliko propusta, objektivnih i subjektivnih, koji su na koncu bili presudni. Biciklo nam se pokvarilo na šestom kilometru od deset koliko smo morali odvozit tako da nas je to malo unazadilo, morali smo bacati medicinku od 15 kilograma preko 4 metra grede, što je nama dvojici koji smo visoki po 170 cm bilo nemoguće“, kazao je je Alen Topić za portal Vitez.info.