Ecos posjetio 39. MCE sajam u Milanu

1IMG 1748

Čuveni Mostra Convengo Expocomfort sajam održan je u Milanu od 18. do 21. ožujka i protekao je u znaku promoviranja nove vizije gradnje i stanovanja pod zajedničkim motom energetske učinkovitosti i očuvanja okoliša. Mostra Convegno Expocomfort jedan je od vodećih svjetskih sajmova koji pokriva četiri osnovna područja: grijanje, voda, energetika i hlađenje.

Sajam se održava svake dvije godine i svaki put, pa tako i ove godine, donosi najnovija rješenja i tehnička dostignuća iz ova četiri područja. Upravo u tim kategorijama vodeće svjetske tvrtke prezentiraju svoje proizvode i novitete.

Ono što MCE sajmu najviše daje na važnosti je činjenica da se na njemu okupljaju najveća svjetska gospodarska imena iz četiri spomenute kategorije. MCE zauzima vodeću poziciju u segmentu novih industrijskih rješenja, prvenstveno onih koja se odnose na nove inovativne tehnologije koje u globalnoj ekonomiji sve više dobivaju na značenju. Ovogodišnji koncept sajma je Global Comfort Technology. Riječ je o povezivanju sajamskih elemenata što olakšava razumijevanje tržišne evolucije.

Tako su svi sajamski segmenti na neki način povezani u slagalicu kako bi se što bolje razumjele i prezentirale nove tehnologije i dostignuća. Energetska učinkovitost i visoki stupanj integracije ovojnice zgrade i njezinih instalacija te u konačnici samih zgrada i gradova, moraju općenito stvoriti jednu novu viziju gradnje i stanovanja. Riječ je o posve novom tržištu koje ima vrlo velike ekonomske potencijale i nudi brojne mogućnosti za zapošljavanje. Kako bi se posjetiteljima olakšalo snalaženje po sajamskom prostoru četiri glavna tematska područja označena su prepoznatljivim bojama. Svjesni važnosti ovog sajma i ove godine predstavnici Ecosa posjetili su MCE.

“To je najbolje mjesto za susret s postojećim poslovnim partnerima, pronalazak novih, otkrivanje noviteta na tržištu, učenje i općenito iskustvo koje bi svako ozbiljno poduzeće trebalo iskusiti” navode u Ecosu. Među brojnim dobavljačima koje su predstavnici Ecosa posjetili je bilo poduzeće Thermoflux. Thermoflux Jajce je jedini proizvođač iz Bosne i Hercegovine koji je izlagao na ovom sajmu a njihovi kotlovi za centralno grijanje podliježu svim eurospkim standardima kvalitete. Zanimljiv podatak je da Njemačka i Slovenija daju subvenciju za ugradnju Thermofluxovog kotla na pelet Pelling.

Prethodni članakVideo koji će vam promijeniti život
Sljedeći članakSrednjobosanski rukometni derbi u Vitezu ipak u subotu