E-OPĆINA: Putuju podaci, a ne građani!

Velik problem brojnim građanima diljem Bosne i Hercegovine predstavlja borba s birokracijom, a posebno se to odnosi na kada vam treba neki izvod ili uvjerenje iz matičnih knjiga. Da se stvari mogu riješiti na zadovoljstvo svih potvrdila je Općina Kakanj.

Ma gdje da živite, Općina Kakanj je omogućila da izvode iz matičnih knjiga dobijete na kućnu adresu, naveli su iz ove općine. Mladi i poduzetni načelnik ove općine, Aldin Šljivo, uveo je nekoliko odličnih poteza, otkako je preuzeo čelnu poziciju u Općini Kakanj, a na sjajan način i komunicira s javnošću. Jedan od tih poteza je i E-Matičar Općine Kakanj.

Putuju podaci, a ne građani – predstavljamo „E-Matičar Općine Kakanj“

Osobe koja borave u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu, a čije se matične knjige vode na području Federacije BiH, izvode i uvjerenja iz matičnih knjiga mogu naručiti putem elektronskog obrasca „E-Matičar Općine Kakanj.“

Izvode iz matičnih knjiga, uvjerenje o državljanstvu, vjenčani list ili uvjerenje o slobodnom bračnom stanju možete dobiti putem elektronskog obrasca „E-Matičar Općine Kakanj.“ Traženi dokumenti će biti dostavljeni putem pošte, a pošiljke će se slati preporučeno sa dostavnicom na adresu naznačenu u vašem zahtjevu.

Plaćanje ove usluge možete izvršiti putem banke uz instrukcije za uplate iz inostranstva ili iz Bosne i Hercegovine. U cijenu zahtjeva dokumenta je uračunata administrativna taksa, troškovi dostave i provizija banke.

Više saznajte klikom na link: http://kakanj.gov.ba/e-opcina/maticar