Džidić: Vitez je zaključio listu pojačanja

Nogometaši Viteza jučer su u Zenici remizirali 0:0 s ekipom Čelika, a to je ujedno bila i druga utakmica u sklopu priprema za nastavak sezone. Na današnjem susretu šef struke Branko Karačić priliku je dao svim igračima, a zaigrala su i pojačanja koja su tek pristigla u klub.

Nakon utakmice svoj komentar je dao i prvi pomoćnik Jasmin Džidić, koji je zadovoljan današnjom provjerom.

“Zadovoljni smo s utakmicom, bila je ozbiljna provjera, možda i malo rano za ovaj period priprema. Utakmica je bila s dosta trke, ritma i duela, moram pohvaliti obje ekipe jer su bili baš na nivou i da je ono što je najvažnije nitko nije zaradio neku povredu, Mi dalje nastavljamo s pripremama, već sutra i prekosutra imamo po dva treninga, a u subotu ćemo u Sarajevu igrati protiv ekipe Bosna-Sema”, ističe Džidić.

U zimskoj pauzi bilo je dosta prometno u Vitezu, kada je u pitanju odlazak i dolazak igrača.

“Mi smo zaključili listu pojačanja, sigurno je da se ne može vidjeti kvalitet svih igrača u ove dvije utakmice. Mi smo od ranije upoznati s njihovim kvalitetama, ne sumnjamo da smo pogodili s dovođenjem igrača. Mi ne sumnjamo u ovu ekipu, ja vjerujem da ćemo uz mnogo rada i truda izboriti opstanak u Premijer ligi”, kazao je za SportSport.ba Jasmin Džidić.