Džemo Hrustić sa 76 godina još uvijek aktivno radi u Vitezitu

Džemil Hrustić do nesretnog rata radio je u Vitezitu na proizvodnji eksploziva, točnije održavanju strojeva. Kada se rat završio netko je trebao pokrenuti strojeve.

Džemo otišao u mirovinu a drugih majstora koji su nekada radili u proizvodnji nije bilo. Jedni su umrli drugi otišli iz Viteza.

Tri puta su me zvali direktori Vitezita da dođem i počnem raditi. Bilo me sram jer sam u penziji. Što će drugi ljudi reći”, govori za Flash.ba Džemil Hrustić. Međutim onda sam odlučio da pomognem jer vidim da nema tko drugi. Došao sam u Vitezit i sve svoje znanje i sposobnosti uložio da pokrenemo proizvodnju plastičnih eksploziva. Evo do dana današnjega radim iako imam 76 godina. Mislim da sam najstariji radnik ne samo u BiH. Možda i na Balkanu pa i u Evropi” priča Džemil

Slavica Čičković, šefica proizvodnje privrednih eksploziva u Vitezitu dodaje:

“Džemo nam je zaista bio od velike pomoći. Pokrenuo je ove zahtjevne strojeve i cijelo vrijeme obučavao druge djelatnike. Istina danas manje radi a više obučava mlađe radnike. Naš problem je što srednje škole u Vitezu više ne obrazuju učenike kemijske struke. Nama treba i strojarskih zanimanja ali ih na tržištu rada nema” kaže na kraju razgovora za portal Flash.ba šefica proizvodnje Slavica Čičković.

S. Stipović/flash.ba

Prethodni članakPočinje natjecanje u Premijer ligi, sezona će se otvoriti utakmicom u Bijeljini
Sljedeći članakNOVI TRAVNIK: Na Rostovu obilježen blagdan sv. Ilije i 50 godina svećeništva