Džeko podržao humanitarnu akciju za travničku onkologiju

Kapetan nogometne reprezentacije BiH, Edin Džeko, nebrojeno puta dosad pokazao se kao veliki humanitarac i svaki put rado se odazove za pomoć najugroženijima.

Napadač Rome na svom Facebook profilu objavio je link za internetsku aukciju dresova poznatih sportista, a novac od prodaje namijenjen je potpori otvaranja onkološkog odjela u Bolnici za plućne bolesti u Travniku.

Kupi dres, spasi život! Humanitarna aukcija za travničku onkologiju! Kupovinom artikala, direktno pomažete osnivanje onkološkog odjela Travničke bolnice”, napisao je Džeko na Facebooku.

Inače, aukciji se odazvalo više od 50 poznatih sportaša, ustupivši svoje dresove za humanitarnu akciju, a pored Džeko tu su i drugi članovi nogometne reprezetacije BiH, zatim Neymar Jr, Totti, Xavi, Mirza Teletović, Vedran Ćorluka i Nikola Karabatić.

Na aukciji će se, također, moći kupiti i portret Lionela Messija, rad mladog umjetnika Martina Frljića, kao i dres članova bh. benda “Dubioza Kolektiv”.

Akcija pomoći otvaranja odjela onkologije pokrenuta je jer trenutno oboljeli iz Srednjobosanske županije moraju putovati na terapije u Sarajevo, s obzirom na to da nijedna bolnica u SBŽ-u nema odjel za onkologiju.

Izvor: tntportal