Dvojica poginula pokraj Kiseljaka

“Crni petak” u Kiseljaku. Razlog su dvije prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala dok je druga teško ozlijeđena.

Prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao motociklist Josip Stanić (56) iz Kreševa dogodila je oko 22 sata u mjestu Potkraj nadomak Kiseljaku.

Nesretan slučaj

U nesreći je, osim motocikla, čiji je vozač završio tragično, sudjelovalo i vozilo audi 80 kojim je upravljao Valentino B. (21) iz Kiseljaka. Također, nadomak Kiseljaka, jučer u 2.15 sati u mjestu Tušnjići, koje administrativno pripada Visokom, poginuo je Denis Banjić (30), inače inžinjer strojarstva, dok su teško ozlijeđeni njegovi suputnici Alen Josipović (26), Vedran Spasojević (27) i Ajdin Mašić (25) iz Kaknja. Kako se spominje, četverica prijatelja su kobnu noć bili u kafiću Puls, gdje je bila glazba uživo. Oko 2 sata nakon ponoći krenuli su prema Kiseljaku, navodno na momačko večer, ali po dolasku u Tušnjiće, Denis Banjić, iza kojeg je navodno ostala trudna supruga, izgubio je kontrolu nad golfom (042-E-329) te sletio s ceste. Samo prije 48 sati u Kaknju je sahranjen Admir Karahodžić (35) koji je nesretnim slučajem izgubio život ispod vozila golf 4. Iste večeri na kiseljačkim prometnicama još jedna nesreća. Dogodila se u mjestu Dera na reginalnoj cesti prema Kreševu. Prilikom slijetanja u rijeku Kreševku teško je ozlijeđen L.B. (66) iz Kiseljaka. Zbog težine ozljeda upućen je u Klinički centar u Sarajevu (KCUS). Obje nesreće još su jedno upozorenje vozačima ali i svim ostalim sudionicima u prometu kako opreza nikad dovoljno .

Mjere sigurnosti

U prošloj godini na prometnicama SBŽ smrtno stradale 22 osobe, 135 ih je teško, a 522 lakše ozlijeđeno. Podaci su ovo MUP-a koji je intenzivirao mjere sigurnosti te pooštrio kazne za počinitelje prekršaja u kojima prednjače mladi vozači. Od početka godine su na cestama SB županije smrtno su stradale dvije osobe što ukazuje na to da ni prevencija kao ni oštrije kazne nisu dovoljne ukoliko ne
postoji svijest vozača i ostalih sudionika.

Izvor