Dvojica maloljetnika kod Zenice pokušala ugušiti djevojku ispred obiteljske kuće

U mjestu Orahovica kod Nemile dvojica maloljetnika su pokušala ispred obiteljske kuće ugušiti 27-godišnju djevojku E. P. koja se vraćala s posla. Vrisak su čuli mještani i otac napadnute djevojke koji je istrčao i uhvatio jednog od dječaka.
Prema izvještaju Ministarstva unutarnjih poslova, događaj je zabilježen u ponedjeljak navečer oko 21 sat kada su maloljetnici A. Č. i T. Č., obojica iz Zenice, napali E. P. ispred obiteljske kuće. Nakon što su je gurnuli u snijeg i rukama pokušali ugušiti, otac napadnute je čuo vrisak te istrčao iz kuće i uspio uhvatiti jednog od dječaka, a iz Hitne pomoći su kod E. P. konstatirali lakše tjelesne ozljede.

Namjere i motivi službeno nisu poznati, a prema informacijama portala Klix.ba sve se dogodilo ispred obiteljske kuće djevojke koja je napadnuta. Prema riječima mještana, jedan od dječaka bio je zaljubljen u djevojku, a nekoliko dana su je pratili na putu do kuće, kako bi vjerojatno isplanirali svoj napad.

Maloljetnici su nakon ispitivanja u policijskoj upravi pušteni na slobodu, a mještani Orahovice su u strahu od novih napada.