Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Novom Travniku

Sinoć u 23,15 sati u mjestu Stojkovići, općina Novi Travnik, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

U prometnoj nesreći sudjelovalo je vozilo Opel Vektra koje je udarilo u kamionsku prikolicu parikranu pored puta. Tom prilikom dvije osobe koje su se nalazile u vozilu smrtno su stradale.

Radi se o I.B. rođen 1989. godine i B.K. rođen 1989. godine, oba iz Novog Travnika. Uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik, koji nastavljaju sa provođenjem i drugih istražnih radnji na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je došlo do ove nezgode.

Tijekom vikenda dogodilo se 17 prometnih nezgoda u kojima je su 2 osobe smrtno stradale, 4 osobe zadobile teške tjelesne povrede, a 2 osobe lakše tjelesne povrede.

U subotu 5.4.2014. godine u 08,40 sati na lokalnom putu u mjestu Divjak, općina Vitez, dogodila se prometna nesreća u kojoj su učestvovali motorno marke „VW Transporter“, kojim je upravljao M.Š. (1961.) iz Viteza i biciklista Z.F. rođen 1966. godine iz Viteza. U kantonalnoj bolnici Travnik konstatovane su teške tjelesne povrede koje zadobio biciklista. Istražne radnje u povodu ove prometne nezgode provode službenici OKP PU Travnik.

Iz MUP-a SBK/KSB navode da je tijekom vikenda iz prometa isključeno 12 vozila i 35 vozača motornih vozila, uručena su 202 prekršajna naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentiran je i 251 prekršaj mobilnim radarom.