Dvadesetsedam godina HDZ-a Vitez

„Živimo u teškim, turbulentnim vremenima u kojima vodimo teške „bitke“ za svoju nacionalnu i konstitutivnu  opstojnost, kada se, sa svih strana, s bošnjačke pa i od određenih struktura međunarodne zajednice,  poduzimaju protuustavni koraci kako bi nam se čak i sadašnja prava dokinula, svela na prava nacionalne manjine. No, prošli smo mi i teža vremena, ona predratna i ratna kada je HDZ pravovremeno reagirao, osnovao Hrvatsko vijeće obrane i stao u obranu svog hrvatskog naroda i svoje Bosne i Hercegovine. I uspjeli smo! Uspjet ćemo mi i ovaj put. Imamo snage, znanja, volje, vjere i upornosti boriti se i izboriti, a podršku koju na izborima dobijemo i dobivamo daje nam novu veliku snagu ali i veliku obvezu boriti se i izborit za ravnopravnost hrvatskog naroda s ostala dva naroda u Bosni i Hercegovini“, kazao je, uz ostalo, dopredsjednik HDZ-a BiH i aktualni predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara u ponedjeljak na svečarskoj večeri obilježavanja dvadesetsedme obljetnice osnivanja HDZ-a  u Vitezu.

Tim povodom u prepunoj dvorani Hrvatskog doma održana je svečana akademija a prisutni su bili članovi ove stranke, dužnosnici u strukturama  vlasti iz ove Općinske organizacije na svim razinama, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, predstavnici gospodarskog, kulturnog i sportskog života Viteza kao i brojni ugledni gosti koje su predvodili, uz Marinka Čavaru i predsjedateljica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Lidija Bradara, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, Nikola Lovrinović i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH, Nikola Grubešić.

Uz dopredsjednika HDZ-a BiH, Marinka Čavaru koji je prenio i pozdrave i čestitke od predsjednika HDZ-a BiH, Dragana Čovića, okupljenim su se obratili i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a BiH, Boris Marjanović i načelnik općine Vitez, Tomislav Bošnjak Matić.

Zahvalio se Marjanović utemeljiteljima HDZ-a u Vitezu

„…jer za to u tim teškim vremenima trebalo je mnogo hrabrosti za izraziti i pokazati i djelima svoje hrvatstvo, u teškim i opasnim vremenima, raditi i uspjeti organizirati Hrvatsku demokratsku zajednicu, raditi na pripremama obrane od prijeteće ratno-osvajačke pošasti“.

„Na žalost boriti se nastavljamo i sada, na sreću drugim „oružjem“ za našu ravnopravnost koje „u papirima“ imamo a u praktičnom životu nemamo. Iza nas, pod vodstvom HDZ-a BiH, su teška ali uspješna vremena u kojima je bilo i posrtanja kako što je, zbog naše hrvatske nesloge, bila 2012. godina kada smo izgubili poziciju načelnika općine. No, zbili smo redove i te kao  i neke druge propuste koje smo pravili,  prevladali smo i ispravili  na prošlogodišnjim lokalnim izborima. Možemo mi, odlučni i zajedno okupljeni oko HNS-a,  rješavati i ona najteža, za Hrvate  Viteza i BiH, krucijalna pitanja“, kazao je predsjednik OO HDZ-a BiH Vitez i federalni parlamentarni zastupnik, Boris Marjanović

„I do sada je, sve pod vodstvom i rukovodstvom HDZ-a BiH, u našem Vitezu urađeno mnogo. Znamo što smo dobro radili i uspjeli uraditi, a znamo i gdje smo griješili. Pred nama su brojni izazovi, planovi – infrastruktura, gospodarstvo, zaustavljanje iseljavanja, veći i bolji standard naših građana… ali i brojne prepreke koje ćemo nastojati savladavati, eliminirati a planove realizirati“, poručio općinski načelnik Viteza, Tomislav Bošnjak Matić.

Lijepom svečarskom ugođaju doprinos su svojim nastupom dali ansambl „Viteški akordi“, folklorna skupina HKD „Topala“,  pjevačka muška izvorna skupina „Krčevine“ i Orkestar harmonika HKD Napredak, podružnica u Vitezu. Svecanoj Akademiji prethodilo je  polaganje cvijeća i paljenje svijeća ispred spomen-sobe 653 poginula i ubijena pripadnika HVO-a i hrvatska civila tijekom Domovinskoga rata

Prethodni članakUŽIVO: Prijenos izvlačenja grupa za mininogometno prvenstvo
Sljedeći članakOdržan 9. Memorijalni turnir u stolnom tenisu “Miroslav Bekavac Beki”