Dvadeset godina Poslovnog centra u Vitezu

Vitežani, prije svega članovi udruge poslodavaca Viteza, na čelu s predsjednikom Organizacijskog odbora, Franjom Rajkovićem, užurbano se pripremaju za svečanost obilježavanja 20.- te  obljetnice početka izgradnje Poslovnog centra PC – 96.

Riječ je o poslovnoj zoni nadomak Viteza europskih karakteristika, jednoj od najvećih, najuglednijih i najvažnijih u Bosni i Hercegovini, koja trenutno zapošljava blizu šest tisuća djelatnika. Uz Hrvatski bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“, te Katolički školski centar „Petar Barbarić“ u Travniku, ova se Poslovna zona označava temeljnim kamenom ostanka i opstanka Hrvata u Lašvanskoj dolini pa i na širem srednjobosanskom području.

Centralni dio svečanosti obilježavanja održat će se u subotu 23. travnja u Kongresnoj dvorani Franšiznog centra Bosne i Hercegovine s početkom u 9 sati.  Svečanosti, s prigodnim kulturnim programom, bit će prisutni gospodarstvenici s područja srednje Bosne, ali i drugih krajeva Bosne i Hercegovine i iz Republike Hrvatske. Prisustvovat će i visoki politički dužnosnici svih razina vlasti Bosne i Hercegovine, kulturni i prosvjetni djelatnici, vjerski velikodostojnici Katoličke crkve u BiH. Visoke dužnosnike svih struktura vlasti u Bosni i Hercegovini predvodit će dr. Draga Čović, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora, ujedno i generalni pokrovitelj proslave ovog vrijednog jubileja Poslovnog centra PC – 96.

Najavljen je i dolazak  predstavnika uglednih tvrtki iz Hrvatske, hrvatskih gospodarskih organizacija i asocijecija, te visokih hrvatskih dužnosnika političke izvršne i zakonodavne vlasti. Najavljen je i dolazak predstavnika Udruge bosanskih hrvata (UBH) „Prsten“, a najavljeno je i osnivanje podružnice ove ugledne Udruge koja svesrdno, na razne načine, pomaže Hrvatima prije svega u Bosni ali i u drugim područjima Bosne i Hercegovine.

Uz prigodan kulturni program te  obraćanje uglednih gostiju iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske ovom će prilikom biti premijerno prikazan i dokumentarni film „PC 96. – Nekada i sada“, koji slikom i riječju  govori o ideji i razlozima osnivanja Centra, o njegovom radu, razvoju i djelovanju od 23, travnja 1996. do danas.

Uz ovaj centralni dio obilježavanje vrijedne godišnjice Poslovnog centra, planirano je i niz drugih aktivnosti, druženja i poslovnih i drugih razgovora ali i vrijeme za sve one koju budu željeli prisustvovati blagdanskoj svetoj misi u župnoj crkvi Svetog Jurja Mučenika, zaštitnika župe Vitez.