Dva osnivača i vijećnika napustila Snagu centra Zenica

“Poštovani sugrađani, obraćamo vam se u svijetlu posljednjih događaja vezanih za istup predsjednika SC g. Eldina Vrače i potpisivanja koalicije sa NB.

Smatramo da je ova odluka bila ishitrena i da nije bila u skladu s načelima demokratičnosti SC te je donesena bez prethodnog dogovora s rukovodstvom stranke.

Da stvar bude još tragičnija na jednom od prethodnih sastanka rukovodstva dogovoreno je upravo suprotno, da Snaga Centra neće biti “aktivni” sudionik oktobarskih izbora.

Stoga, ovim putem, želimo da se ogradimo od pomenutog sporazuma te ćemo već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća prisustvovati kao nezavisni vijećnici.

Također, podnosimo ostavke na sve stranačke funkcije, potpredsjednika, članova gradskog odbora, predsjednika kluba vijećnika Sc.

Svi građani koji su nam dali svoje povjerenje na izborima, trebaju da znaju da ćemo u preostale dvije godine mandata raditi kao i do sada samo i isključivo u interesu lokalne zajednice i građana te tako i podržavati sve ono što bude dobro za ovaj grad bez obzira na to od koje političke opcije dolazilo”, poručili su u priopćenju osnivači stranke “Snaga Centra” Adnan Šabani i Kenan Fetahagić.