Dužnosnici HDZ BiH u ŽSB upriličili tradicionalni božićni prijam

Dužnosnici HDZ BiH u Županiji Središnja Bosna na čelu s Lidijom Bradarom, predsjednicom ŽO HDZ BiH ŽSB i članicom Predsjedništva HDZ BiH upriličili su u nedjelju 28. prosinca 2014 godine u hotelu „Central“ u Vitezu tradicionalni božićni prijam. Uz predsjednicu ŽO HDZ BiH domaćini prijama bili su i Josip Kvasina, predsjedatelj Sabora ŽSB te Nikola Grubešić, Jozo Jurina i Zoran Luković, ministri u Vladi ŽSB imenovani na prijedlog HDZ BiH.

Pozivu dužnosnika HDZ BiH u ŽSB na već tradicionalno zajedničko slavlje Božića kao blagdana ljubavi, mira, međusobnog uvažavanja i poštivanja odazvalo se mnoštvo uzvanica. Među ostalim, na prijemu je bio i Ivan del Vechio, veleposlanik RH u BiH, visoki dužnosnici HDZ BiH, Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ BiH, Marinko Čavara, potpredsjednik HDZ BiH, Marina Pendeš, članica Predsjedništva HDZ BiH i zamjenica ministra obrane BiH, Vedran Kožul, predsjednik Mladeži HDZ BiH kao i brojni drugi dužnosnici HDZ BiH na svim razinama vlasti. Na prijamu su bili i dužnosnici, odnosno čelnici stranaka s kojima HDZ BiH ima partnerske odnose u vlasti ŽSB. Među ostalim i Asim Mekić, predsjednik ŽO SDA ŽSB, Tahir Lendo, predsjednik Vlade ŽSB, Zdravko Gavranović, ministar financija u Vladi ŽSB iz SDP-a. Već tradicionalno, na prijamu su bili i brojni predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gospodarstvenici, predstavnici vjerskog i kulturnog života kao i predstavnici medija iz ŽSB.

Brojnim okupljenim uzvanicima obratila se Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB. U svom obraćanju ona se osvrnula i na godinu koja je na izmaku, a koju su, kako je kazala, obilježile brojne nedaće poput ekonomske krize i razornih poplava.

“Ali to je i godina u kojoj smo imali redovite opće izbore na kojima je hrvatski narod gotovo konsenzusom dao potporu HDZ BiH i strankama okupljenim oko HNS-a, kako u Središnjoj Bosni tako i u cijeloj BiH. Godina u kojoj nakon dugih osam godina ponovno imamo hrvatskog člana predsjedništva izabranog voljom hrvatskog naroda, našeg predsjednika dr. Dragana Čovića“, kazala je predsjednica ŽO HDZ BiH.

Prioritet dužnosnika HDZ BiH u ŽSB, istaknula je predsjednica ŽO stranke, je sačuvati političku, financijsku i socijalnu stabilnost.„Sačuvali smo ovaj prostor uz velike napore kao politički stabilan. Nismo više županija „slučaj“. Postali smo i ostajemo uspravna kralježnica BiH i hrvatskog naroda“, poručila je predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB Lidija Bradara istaknuvši kako je primaran cilj HDZ BiH što prije uspostaviti vlast. „Uspostava vlasti u ŽSB proces je kojeg trebamo završiti čim prije kako bismo se mogli uhvatiti ukoštac s rješavanjem brojnih životnih problema koji opterećuju život svih slojeva stanovništva. Umirovljenici, branitelji, nezaposleni. Svi oni obvezuju nas da ubrzamo proces formiranja vlasti. Nas u HDZ BiH obvezuje i naših sedam odgovora, od stvaranja pravne države, vraćanja dostojanstva svakom branitelju i domovinskom ratu, gospodarskog zaokreta i razvoja, socijalnim i zdravstvenim mjerama, a sve uz očuvanje hrvatskog jezika, kulture i identiteta, dodatno razumijevanje i uvažavanje, stvarajući pri tome takvo okruženje u kojemu ćemo pružiti šansu svima, a pogotovo mladim i obrazovanim ljudima s naših prostora“, kazala je uz ostalo, predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB.

Da potpora mladim i obrazovanim nije samo deklarativna, u HDZ BiH ŽSB dokazali su i ove godine podijelivši novčane potpore za 22-oje darovitih studenata. Potpore su dobila po dva studenta iz 11 općina ŽSB u kojima djeluje HDZ BiH.

Tradicionalni božićni prijam dužnosnika HDZ BiH u ŽSB svojim su nastupom upotpunili vokalni sastav „Glorija“ iz Busovače pod ravnanjem Davorke Dujmušić te sastav „Lašvanske dive“ koji djeluje pod okriljem HKC Nova Bila, a pod ravnanjem Sanje Grabovac. Ugodno druženje svojim nastupom upotpunio je i „Bidai“ band.

 

Prethodni članakMaglovita božićna noć u Lašvanskoj dolini
Sljedeći članakFOTO: Koncert Miligrama u Diamond Clubu oduševio Vitežane